2008. december 12.

Felújítások a kórházban

Folytatódik a 120 milliós forrás felhasználása

Nemrégiben befejeződött a Dr. Bugyi István Kórházban a szülészet-nőgyógyászati osztály műtőjének felújítása, illetve új helyre, felújított környezetbe költöztették a gyermekosztályt is. A beruházást az Egészségügyi Minisztérium struktúraátalakítási pályázatán elnyert 120 millió forintos támogatás tette lehetővé.

A forrásból a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat 71 millió forintot költött építkezésre, míg a fennmaradó összeget, azaz 49 millió forintot eszközbeszerzésre, orvosi műszerekre fordítanak. Az új helyen lévő gyermekgyógyászati osztályon lecserélték az elektromos hálózatot, javították a burkolatot, kifestettek és új vizesblokkokat alakítottak ki. Ezen kívül a kórtermekbe is új mosdókagylókat szereltek fel. A szülészet-nőgyógyászati osztályon megújult a műtő, és kialakítottak egy szubintenzív megfigyelő részleget. Új padlózatot és falburkolatot is kapott az osztály egy része.

A beruházás eredményeként korszerűbb körülmények között dolgozhatnak az orvosok és az ápolók - mondta köszöntő szavaiban Magyar Anna a december 9-i ünnepélyes átadásán. A Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, mindez nem jöhetett volna létre az intézmény főigazgatójának, dr. Várkonyi Katalinnak a pályázatíráskor végzett munkája nélkül.

Magyar Anna, Várkonyi Katalin és Ugocsai Gyula főorvos megtekintik az új műtőt

Halmai László, a közgyűlés vagyongazdálkodási bizottságának vezetője szerint van miért örülni a felújítás kapcsán. Viszont ünnepelni minden nap lehet és kell, mégpedig a kórházban dolgozó orvosi és ápoló kart, akik áldozatos munkával dolgoznak a város és a térség betegeinek gyógyításában - hívta fel a figyelmet Halmai László, majd a közgyűlés elnökével, a tulajdonos szentesi önkormányzat részéről Szűcs Lajos alpolgármesterrel és az intézmény főigazgatójával együtt Mikulás-csomaggal köszöntötték az osztályon lévő gyermekeket.

A pályázat kapcsán a rekonstrukció azonban még folytatódik, az elnyert forrásból alakítják ki a Fertőző-Mátrix osztályt, melynek átadását a közeljövőre tervezik. A belgyógyászati osztályokon felújítják a vizesblokkokat, de a beruházás érinti a gasztroenterológiai és a traumatológiai ellátást is.

Kép és szöveg:
Cseh-Lakos