2008. december 5.

Sporttörténetet írtak

Újabb fejezet a szentesi sporthistóriában: László Csaba és Mikes Anna döntőbe jutott a tíztánc világbajnokságon. A 6. helyen végeztek, s ezzel az eredménnyel túlszárnyalták eddigi összes vb-helyezésüket.

A november utolsó hétvégéjén rendezett berlini világbajnokságon öt-öt standard és latin táncot adtak elő a versenyzők. Német győzelem született, azonban a Szilver TSE párosa bravúrosan megnyerte a bécsi keringőt, s latin táncból is több ötödik helyre pontozták őket. Ezért is nyilatkozták a verseny után egy internetes szaklapnak, hogy a döntőnek örültek, a helyezésnek már kevésbé. A szentesi táncosok azonban elmondták azt is, hogy az eredmény erőt ad az előrelépéshez. Ez pedig jövőre hazai közönség előtt sikerülhet, ugyanis Szombathelyen rendezik az Európa-bajnokságot tíztánc-ban. A páros már Olaszországban edzőtáborozik, készülnek a rigai standard világkupára. Rigába egyébként még két páros utazik a Szilverből, Nagy Gergő Horváth Alexandrával és Bődi Dénes Farkas Bettinával az ifjúsági Eb résztvevői lesznek.

Helyben is láthatunk tíz-tánc versenyt, melyet Szatmári Nagy Szilvia, az egyesület vezetője szervez. December 13-án, szombaton a városi sportcsarnokban 13 órától kezdődik a program klubközi versenyekkel, majd este 6-tól az ifjúsági és felnőtt, illetve a junior I-II. tíztánc-ranglista pontokért versengenek a táncosok. A tét nagy: a ranglista alapján a világbajnokságra delegálják a táncosokat, utazik a magyar bajnok és a listavezető. Ha ez megegyezik, akkor a ranglista másodikja is résztvevő. A felnőtteknél László-Mikes az élen van, harmadik helyen áll Szalkai-Markó, Budai-Varga pedig 6. a sorban. Csak ebből az egyesületből összesen 50 páros nevezett a versenyre.

(darók)