2008. december 5.

Orrcsont-törés féltékenységből

Súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást a szentesi rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen tettes ellen, aki az elmúlt pénteken a Művelődési és Ifjúsági Ház mögötti területen úgy megvert egy 16 éves fiút, hogy az nyolc napon túl gyógyuló, orrcsonttöréses sérüléseket szenvedett. A rendőrség információi és az eddigi adatok alapján feltételezhető, hogy a sértettet az egyik iskolatársa bántalmazta szerelemféltésből. Az elkövető tettéért akár három év letöltendő szabadságvesztéssel is fizethet.

Büntetőeljárás indult egy szentesi személy ellen, aki a hozzá kiérkező orvosi ügyeletes csoport egyik munkatársára támadt rá. A támadó ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz a rendőrség.

Pont került a 2008. július elején a Bercsényi utcában elkövetett rablás ügyében végzett nyomozás végére. Az említett esetben két ismeretlen személy behatolt a házba, az ott tartózkodó idős házigazdát megkötözték, bántalmazták, majd a nagy nehezen kicsikart 400 forinttal távoztak a helyszínről. Kiderült, hogy a rablást két sándorfalvai férfi követte el, akik egy másik bűnügy miatt már előzetes letartóztatásban vannak. Az eset érdekessége, hogy szintén ez a páros volt az, amely Szatymazon egy fiatal fiú fülének és orrának a levágásával fenyegetőzött, hogy ha az nem ad át számukra értéktárgyakat. A szentesi rablásukkal kapcsolatban felajánlott 300 ezer forintos nyomravezetői díjat a tettesek kézre kerülésével értelemszerűen visszavonták.

Egy másik esetben viszont pontosan ugyan ekkora öszszeget ajánlottak fel annak a nyomravezetőnek, aki segít kideríteni, hogy ki volt az, aki egy Nagymágocs és Derekegyháza között lévő tanyába betört, és az otthon tartózkodó tulajdonost bántalmazta.

Büntetőeljárás indult egy három fős társaság ellen, akik gyakorlatilag egy nap leforgása alatt a megye valamennyi Tescóját körbejárták és onnan több, mint tíz guriga sajtot loptak el. A társaság Szegeden is akciózott, majd Hódmezővásárhely következett, ahonnan három, végül Szentesről nyolc guriga sajtot próbáltak meg ellopni. A banda városunkban bukott le, a nagyáruház biztonsági személyzete fülelte le őket, majd a gépjárművük átkutatását követően kerültek elő a korábban már ellopott sajtok.

H. V.