2008. december 5.

Döntésképtelen testület

Két intézményvezetői megbízással kapcsolatos döntés szerepelt a képviselő-testület december 4-i rendkívüli ülésének napirendjén. A Sportközpont (Dr. Papp László Sportcsarnok, Dózsa-ház, sportpályák) élére kiírt vezetői pályázatra ketten adták be igényüket: Hevesi Gábor Tamás deszki sportmenedzser, sportoktató és Tomcsányi Ferenc középiskolai testnevelő tanár, úszóedző, jelenlegi igazgató.

Dr. Réhbeli Szabó Tamás, a sportbizottság elnöke felszólalásában elmondta, a bizottság Tomcsányi Ferencet javasolja a sportcsarnok élére. Hevesi Gábor pályázata nem tartalmazza azt a kitételt, amire a pályázat kiíródott: nevezetesen azt, hogy a pályázónak meg kell fogalmaznia a költségvetés szerv vezetésével kapcsolatos elképzeléseket.

A személyi kérdés minősített többséget igényel, legalább 13 szavazatnak meg kell lennie, ám ezt egyik pályázó sem kapta meg. (A jelenlegi igazgatót, Tomcsányi Ferencet 11 igen és 8 tartózkodás mellett nem választották meg.) Szirbik Imre polgármester elmondta: a pályáztatás másodszor is eredménytelen volt, viszont a költségvetés közeli indítása miatt az intézmény vezetői posztjáról gondoskodni kell. A következő pályázat elbírálásáig Takács Lászlót, a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok jelenlegi igazgatóját javasolta intézményvezetőnek. A testület ezt 9 igen, 10 tartózkodás mellett elvetette. A polgármester kijelentette: a jogszabály szerint jár majd el.

A Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetői pályázatára - másodjára - négyen jelentkeztek: Deák Albert közgazdász, Kocsis Csaba budakeszi agrármérnök, Kozák László sportedző és Szabics Ferenc műszeripari elektromos művezető.

Kálmán János képviselő a döntés előtt szünetet kért. A megbeszélést követően a szavazás során a négy pályázó közül Deák Albert és Kozák László került a második körbe, de végül egyikük sem kapta meg a minősített többséget, így ez a pályázat is eredménytelenül zárult.

L.J.