2008. november 21.

Fájó vereség - lesgóllal

"Nyerünk!"- mondták a csongrádi szurkolók a Szentesi Kinizsi-Csongrád TSE megyei első osztályú labdarúgó mérkőzés előtt magabiztosan. Érthető volt a vendégek önbizalma, hiszen csapatuk a találkozó előtt jó néhány hellyel, és kilenc ponttal előzte meg a Kinizsit. Az őszi szezon utolsó fordulójának egyik rangadója után aztán kiderült: ez a különbség 12 pontnyira "hízott". No, de haladjunk sorjában. A találkozó elején a vendégek szerezték meg a vezetést, ezek után érthetően ők futballozhattak nyugodtabban. Igazán nagy gólszerzési lehetőség nem alakult ki a két kapu előtt, a két tizenhatos között viszont annál nagyobb mezőnymunka folyt. A 30. percben Mihály Róbert kapott pompás labdát a leshatáron, bevezette azt a büntetőterületen belülre, majd a kifutó Bíró fölött a kapuba emelt.

Szünet után inkább a Kinizsi kezdeményezett, a csongrádi ellentámadások viszont állandó veszélyt jelentettek Szabó kapujára. A fiatal hálóőr két esetben is bravúrral mentette meg csapatát a góltól. Azért a vendégek sem panaszkodhattak a szerencsére, Lajos Máté ziccerben bombázott a kapufára. A győztes találatot végül a csongrádiak szerezték meg, egy erősen les-gyanús szituációt követően. A hazai játékosok némi magyarázatot vártak a játékvezetőtől, ám kérdéseik megválaszolatlanok maradtak. A három pontot így 2-1-el a Csongrád zsebelte be, a Kinizsi pedig maradt 16 pontos, ami azt jelenti, hogy Págerék a középmezőnyből várhatják a tavaszi folytatást, ami egyáltalán nem rossz teljesítmény a fiatal újonccsapattól.

Bozóki Zoltán érthetően kissé bosszús volt a vereséget követően. Nem a játékvezetőkben kereste a hibát, sokkal inkább abban, hogy mindkét gólnál rosszul védekezték le a csongrádi támadásokat, és elkerülhető gólokat kaptak - nem az elsőt az őszi mérkőzéseiken. Semmivel sem jobb csapatok ellen hullajtottak el fontos pontokat hazai környezetben, ezért is állnak jelenleg ott a tabellán, ahol állnak. A Szentesi Kinizsi játékosai néhány hétig még levezető edzéseken vesznek részt, a munkát januárban kezdik újra.

H. V.