2008. november 21.

Bajnokság után kupameccsek

A bajnokság második fordulójában kisebb meglepetésre döntetlent játszott a Hungerit-MetalCom-Szentes női vízilabda együttese az Újpest ellen a fővárosban, az elmúlt hétvégén azonban kétség sem férhetett ahhoz, hogy a két gárda közül melyik a jobb csapat: Kotováék 13-6-ra nyertek a lilák ellen. A találkozó második negyedének közepén már 5-0 volt az eredmény a Szentes javára, és ez a különbség még tovább nőtt a meccs végéig.

A mérkőzésen Dalmády Szandra négy gólt szerzett, Kertes, Szabó Xénia és Győri duplázott, míg Kotova, Hevesi és Pengő egyszer-egyszer volt eredményes. Győzelmével a Hungerit továbbra is őrzi harmadik helyét a táblázaton.

A hölgyek is elkezdik a Magyar Kupa menetelésüket, mégpedig a B csoportban, az esemény házigazdája a szentesi ligeti uszoda lesz november 22-én, szombaton. Az egész napos körmérkőzéses sorozat délelőtt 10 órakor kezdődik. A Hungerit-Metal-Com-Szentes mérkőzéseinek időpontjai: 11.30 óra: Angyalföldi Sportiskola, 14.45 óra: Domino-Honvéd, 17 óra: Újpest. A csoportból az első két helyezett kerül az elődöntőbe.

Férfi együttesünk sem lépett előre, maradtak a 10. helyen Horváth Tamásék. A Bodrogi Bau-Szentesi VK legénysége ezúttal Pécsen vendégszerepelt, és kapott ki 11-8-ra. Az első negyedben 3-2-re vezetett a Szentes, a másodikat ugyanilyen arányban nyerte a Pécs, a harmadik nyolc perc viszont két gólos hazai sikert hozott, és ezt a hátrányt már nem sikerült ledolgozni a mérkőzés végéig. Pedig már korábban megnyugtató előnyt lehetett volna szerezni, ám ahogy azt Vass Sándor vezetőedző lapunknak elmondta, a hat százszázalékos ziccer kimaradt, ezt követően kapkodóvá vált a csapat játéka, a sorozatos hibáikat viszont könyörtelenül kihasználta a Pécs. Ellentétben a szolnoki mérkőzéssel, Pécsen nem tudott olyan egységes maradni a társaság, ezért lett vereség a vége.

A Bodrogi Bau pénteken Aradra utazik, ahol kétnapos tornán vesznek részt, majd a jövő héten szerdán, este fél 8-kor a BVSC-vel játszanak Komjádi Kupa mérkőzést. Ennek a találkozónak a viszszavágójára december 2-án kerül sor Szentesen. Bajnoki találkozón legközelebb december 5-én csobbannak medencébe a fiúk Szegeden.