2008. november 14.

Több területen jelent gyógymódot

Terápiás és megelőző hatást is kifejt a készülék

Dr. Szilágyi Imre főorvos

Az orr-fül-gégegyógyászat 150. jubileumi évfordulójára emlékeztek a Dr. Bugyi István Kórház tudományos bizottságának október 6-i ülésén, melynek aktuális témája a Bemer, azaz a Bio-Elektro-Mágneses Energia-Regulációs terápia volt. Az ülés elején elhangzott, hogy a kórházban már hónapok óta alkalmazzák a terápiás készüléket, mely az orvostudomány minden szakágában jó eredménnyel használható.

Dr. Szilágyi Imre osztályvezető főorvos a készülékkel kapcsolatos pozitív tapasztalatairól számolt be kollégáinak, miután felelevenítette az orr-fül-gége gyógyászat történetét. Elmondta: már másfél éve használja szakterületén a Bemer készüléket, melyet a világ 40 országában alkalmaznak és az ismert betegségek 50-90 százalékában sikeres, mellék és főkezelésként egyaránt. Azonban nemcsak terápiaként jótékony a készülék hatása, hanem az egészségmegőrzés is elősegíthető vele.

A Bio-Elektro-Mágneses Energia-Regulációs kezelés eredményeként csökken a fáradékonyság, növekszik a szellemi-, és fizikai teljesítőképesség és izomlazító hatása is van. Hatékony a fejfájás, a migrén, a nagyothallás, a fülzúgás, a fájdalomcsillapítás, a csontritkulás, valamint a vérkeringési zavarok esetében is, de a különböző gyulladásos folyamatok, műtét utáni sebek gyógyításában és a reumatológiában is eredményes. Dr. Horváth Ilona gyermekgyógyász, a Bemer orvos-igazgatója a hajszálerekben képződött vérrögöknek a terápia hatására történő feloldódásáról, a máj egészséges működésének biztosításáról is beszélt. A cég technikai igazgatója, Beck János pedig elmondta: a módszer a mágnesességen alapul, a környezetben természetes módon jelen lévő mágneses erőtér hatásait használták fel a fejlesztők. A mágnesességet már évezredek óta alkalmazzák a gyó-gyászatban, de igazán az 1960-as évektől kezdtek elterjedni a mágnes alapú készülékek, nálunk Magyarországon is. A BEMER készülék azonban a hagyományos impulzusokhoz képest jóval több összetevőt alkalmaz, így több sejtcsoportra hat.

A kezelt személyben pedig a mágnesesség ellenére lehet fém és alkalmazás közben nem kell levenni a ruhát és az ékszereket sem, sőt használhatják terhesek és pacemakeresek is egyaránt. Alkalmazásához pedig nem szükséges az orvosi képzettség sem. Mára pedig fényterápiás célokra és az állatok számára is kifejlesztett a gyártó egy speciális készüléket.

Cseh-Lakos