2008. október 31.

Amire senki sem számított

Igazi szenzációval szolgált a Bodrogi Bau-Szentesi VK férfi vízilabda csapata az OB I-es bajnokság legutóbbi fordulójában. A Szentes a jóval esélyesebbnek kikiáltott Újpestet látta vendégül a ligeti uszodában, ahol sokan előre borítékolták volna a lila-fehérek sikerét, de ezúttal vesztettek volna.

Szőke Szabolcs góljával szerzett vezetést a Szentes, de ezek után minden a papírformának megfelelően alakult, három találattal fordítottak, és úgy tűnt, uralják a találkozót a fővárosiak. A második negyedben már érezni lehetett, hogy akár szoros meccset is játszhat a Szentes, ebben a nyolc percben Szőke újabb, és Csente első góljával 3-3-as döntetlennel kezdték az öt perces szünetet a játékosok. Az egyre inkább eksztázisban játszó szentesiek lendülete a folytatásban is megmaradt, 5-3-as hazai vezetésnél érezte úgy Petrovics Mátyás, az Újpest vezetőedzője, hogy itt akár még baj is lehet, azonnal időt is kért, igyekezett összeszedni csapatát. Somogyi révén ugyan "közelebb jöttek" a lila-fehérek, de a mieinknek újra és újra akadt válasza az újpesti gólokra. Horváth Tamás szenzációsan védett, és irányította a társait, Szőke öt gólja önmagáért beszél, de ezúttal az egész csapat nagyszerűen játszott. 10-7-nél még egy utolsó nagy rohammal felzárkózott az Újpest - az amúgy ugyan csak remekül játszó egykori szentesi Somogyi Balázsnak is köszönhetően -, egyenlíteniük már nem sikerült. A 10-9-es siker után érthetően boldogan nyilatkozott Vass Sándor vezetőedző, de azt igyekezett gyorsan kihangsúlyozni, hogy borzasztóan fontosnak érzi azt, hogy ezután a valóban szép siker után se "szálljanak el" önmaguktól a játékosok, mindenki maradjon továbbra is a földön, hiszen számos komoly ütközet vár még a társaságra. A fegyelmezett játék, amit érkezése óta sulykolt játékosaiba, most végre kifizetődött. Az öt perces szünetben arra hívta fel a csapat figyelmét, hogy igen is meg lehet nyerni ezt az összecsapást, mindezek után a játékosok rátettek egy újabb lapáttal, önmaguknak is bizonyítva, hogy egy papíron erősebb csapat ellen is lehet keresnivalójuk. Adódtak hibák a játékban, de egymást átsegítették ezeken a nehézségeken. Vass Sándor szerint a találkozó egyik legnagyobb fordulópontja az volt, amikor 6-5-ös vezetésnél Horváth ziccert hárított, hatalmas lökést adva ezzel az egész csapatnak. Örömteli, hogy a jó védekezés mellett nyolc akciógólt lőttek, ami mindenképpen előrelépés az előző találkozókhoz képest. A bajnokságban ezen a hétvégén nem lesz forduló, a jövő hét végén viszont Szolnokra utazik a Bodrogi Bau, ahol egy borzasztóan nehéz összecsapás vár Araczkiékra.

Addig is, akik nem voltak jelen a Szentes - Újpest mérkőzésen, vagy ha jelen voltak, de szívesen megnéznék újra ezt a nagyszerű győzelmet, akkor november 1-én, délelőtt 11 órától megtehetik a Civil Televízióban.

H.V.