2008. október 31.

23 órát tekertek

Tizennégy csapat, összesen 96 biciklis vett részt az október 23-i 23 órás ünnepi tekergésen, mellyel a rendezők célja az volt, hogy méltó módon, békésen és az egészséges életmódra nevelés jegyében ünnepeljék meg a forradalom emlékét.

Mint ahogyan az egyik szervezőtől, Nagy Attilától megtudtuk az ünnepi kerékpáros programon 2-10 fős csapatok rótták a több kilométeres köröket majdnem egy teljes napon át az Ady Endre, a Batthyány, a Rákóczi és a Kossuth utcán haladva a Kossuth tér felé. Egy alapszabály volt, a résztvevő csapatok egy-egy tagjának mindig a pályán kellett lennie, saját tempóját azonban mindenki maga választhatta meg. Volt aki lassan, komótosan tekert, de olyan amatőr versenyzők is indultak, akik előzetesen megszabták maguknak, hogy egy óra alatt hány kört teljesítenek. Egy bringás pedig azt a célt tűzte maga elé, hogy 300 kilométeres egyéni teljesítménnyel zárja a 23 órás maratoni sportprogramot.

A szervezők - Cseuz László, a Pepita Macska Klub és a Benignus Közhasznú Egyesület - természetesen az energia utánpótlásáról is gondoskodtak, a résztvevőket szendvics és tea várta a Kossuth téri versenyközpontban, míg pihenésre a Kiss Bálint Református Általános Iskola tornatermében volt lehetőség az ünnepi tekergésen, melyre nyugdíjas korúak is neveztek, míg a legfiatalabb induló nemrég múlt 7 éves.

Cseh-Lakos