2008. október 31.

Célegyenesben az otthon átadása

Már majdnem minden készen áll az induláshoz

Megvan már az elvi működési engedélye a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonnak, melyet a Közigazgatási Hivatal a maximalizált 90 nap helyett 30 nap alatt adott meg az intézménynek, melynek hivatalos és ünnepélyes megnyitójára november 13-án, csütörtökön 10 órától kerül sor.

Az elvi működési engedély birtokában november 1-jétől felveszik az intézmény dolgozóit is, alkalmazásuk után pedig elindulhat a végleges működési engedély kérvényezése, melynek megítélésére a hatályos jogszabályok szerint a Közigazgatási Hivatalnak szintén 30 napja van.

- Bízunk abban, hogy ez az eljárás is hamarabb befejeződik majd, mint a maximalizált időtartam, s terveink szerint november közepe, december eleje táján beköltözhetnek az intézmény első lakói, akik előgondozása jelenleg is folyamatban van. Eddig összesen 122 kérelem érkezett be az otthonba, ha ma indulna az intézmény, akkor 97 embert már is fel tudnánk venni bentlakásra. A nappali ellátással kapcsolatban is érdeklődtek már, de továbbra is várjuk a jelentkezőket - tájékoztatta lapunkat Bolyánné Szamosközi Gabriella.

Az intézmény vezetője elmondta, hogy minden szükséges bútor és eszköz is megérkezett már, de a beköltözők is többen kérték, hogy saját bútoraik közül is hadd vigyenek be néhányat a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonba, sokan pedig virágokat ajánlottak fel. Az intézmény leendő munkatársai szabadidejükben szépítik az épületet, függönyöket helyeznek fel. A takarításban nagy segítséget nyújtanak a szociálpolitikai osztály által kiközvetített, közmunka programban résztvevő 8 fős női munkaerő.

Az orvosi munkakörök betöltéséről is megszületett a döntés, mely szerint az értékelő bizottság háziorvosnak Martinkáné dr. Bazsánt Judit megbízását javasolta, a pszichiáter szakorvosi ellátással dr. Lukács Györgyit, a diétetikus szolgálat ellátásával pedig dr. Oczelláné Kiss-Rabota Mártát bízzák meg. A büfé, a fodrászműhely üzemeltetésről és a foglalkozás-egészségügyi szolgálatról azonban még nem döntöttek.

A november 13-i hivatalos megnyitón jelen lesz a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, Korózs Lajos is. Az ünnepség keretében átadják a Szentes Városért posztumusz emlékérmet, melyet az intézmény névadójának ítéltek oda, köszönetet mond az Együtt Szentesért Egyesület társelnöke, illetve a meghívottak bemutatót is hallhatnak a projektről, valamint az intézmény dolgozóinak előadását tekinthetik meg. A meghívókat a napokban postázzák.

Cseh-Lakos