2008. szeptember 26.

Kerékpárosokat ellenőriznek

Két lakóházba is betörtek, ugyan azon az éjjelen Szegváron. Az egyik helyszínről horgászfelszerelést és fűkaszát, a másik háztól szintén fűkaszát és egyéb szerszámokat vittek magukkal a tolvajok. Az együttes kár több, mint fél millió forint.

Ugyancsak félmilliós kár érte azt a sértettet, akinek az állatait pakolták minden bizonnyal teherautóra a bűnözők. Szeptember 23-ára virradóra egy Derekegyház melletti birtokról vittek el négy szarvasmarhát és tizennégy sertést ismeretlenek.

Amatőr tolvajt fogtak a biztonsági őrök az elmúlt héten a Tesco áruházban. A férfi parfümöt és egy pulóvert szeretett volna fizetés nélkül kivinni, ezért leszedte a termékekről az áruvédelmi címkéket. Ahelyett azonban, hogy ezeket eldobta volna, zsebre vágta a biztonsági szalagokat, amelyek természetesen bejeleztek a kapuknál. A biztonsági őrök azonnal "lekapcsolták". Azt mindenkinek érdemes tudni, hogy a termékekről az áruvédelmi csík eltávolítása is bűncselekménynek számít. Szintén a Tescoból akart lopni, és ugyancsak lebukott az a tolvaj, aki téliszalámikat igyekezet kivinni, egészen pontosan négy rudat. Őt is a biztonsági személyzet munkatársai tartóztatták fel.

Néhány apróság: a Bereklaposból két öntöttvas kádat loptak el, az elmúlt hetekben ez már a harmadik ilyen kád, amit eltulajdonítottak a színesfém-tolvajok. Kettő darab tyúk is eltűnt, a szárnyasokat a belvárosból lopta el valaki.

Az iskolai időszak beköszöntével erőteljesen megnőtt a kerékpáros-forgalom városunkban. A szentesi rendőrkapitányság - a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal összhangban - fokozott figyelmet fordít a kerékpárosok, és velük párhuzamosan a gyalogosok közlekedésére. Érdemes figyelni arra, hogy a gyalogosok kizárólag a kijelölt gyalogátkelőket használják, tartsák be a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat. A kerékpárosok esetében fokozottan ellenőrzik a világítás meglétét, lakott területen kívül a láthatósági mellények használatát, és kiemelten, folyamatosan a napi szolgálattal, és mindezeken túl rendszeres akciókkal lépnek fel a járdán kerékpározókkal szemben, illetve azokkal szemben, akik a Nagy Ferenc sétáló utcában kerekeznek.

H. V.