2008. szeptember 26.

Tartós fogyás szakember segítségével

A Colosseum az életem

Korunkban a jelentős súlyfelesleggel küzdők száma megszaporodott, a túlsúlyosság, az elhízás általános jelenségé vált. A különböző reklámok egyszerű, hatékony és erőkifejtés-mentes módszereket, főként krémeket, tablettákat és teákat kínálnak a probléma megoldására. Holott már évtizedek óta bizonyított tény, hogy fogyni tartósan csak diétával, rendszeres mozgással és életmód-változtatással lehet. Erre kínál hatékony módszereket a Welness Colosseum, ahol az egyénre szabottan elkészített edzéstervek teljesítésével és a személyi edzők segítségével garantáltan megszabadulhatunk súlyfeleslegünktől.

Az eredményes fogyókúra első lépése az elhatározás és az elérhető célok megfogalmazása, melyben nem lehetetlen vágyak megvalósítását és nem egy-két hónapos időszakot kell magunk elé tűznünk. A második lépés, hogy pontosan betartsuk a testedzéssel foglalkozó szakemberek tanácsait, hiszen korántsem mindegy, hogy milyen ütemben és milyen mozgásformákkal szabadulunk meg felesleges kilóinktól. Minden embernek más-más edzésformák kombinálása jelent jó módszert, az edzésterv összeállításánál pedig a sportcentrum munkatársai a korosztálynak és a fizikai állapotnak megfelelő foglalkozásokra irányítják a jelentkezőket. Ennek oka, hogy fokozott figyelmet igényel például a nagy testsúly a mozdulatok végrehajtásakor, viszont később a mozgásformák elsajátítása után már ugyanolyan természetessé válik, mint normál testsúlynál. Ezért is kérik azt a Welness Colusseumban dolgozó szakemberek, hogy fogyókúrába kezdő vendégeik először keressenek fel egy belgyógyászati szakrendelést, ahol az EKG, a laboreredmények, illetve a vércukor- és koleszterinszint tükrében a fizikai állapotfelmérésre már kapnak egy képet általános egészségügyi állapotukról.

Később is szükség van időközi vizsgálatokra, hiszen az edzők folyamatosan nyomon követik a hozzájuk járók súlycsökkenését, és az egyén edzettségi- és egészségi állapota tükrében megfelelő időközönként változtatnak az edzésterven. Ezen kívül pedig a mozgáshoz kapcsolódó és fogyáshoz elengedhetetlen diétán is módosítanak szükség esetén, melyben a cukros ételek és italok fogyasztásának kizárása, a szénhidrát mennyiségének csökkentése, illetve sok zöldség és sok folyadék bevitele mindenképp ajánlott.

Az igazán nagy súlycsökkenéshez tehát nem elég csak kevesebbet enni, vagy hetente valamennyit mozogni, hanem el kell határozni, hogy egészségesen akarunk élni, és ennek eléréséhez szakemberek segítségét érdemes kérni. Életmódunkat teljes mértékben át kell alakítani az eredmények megtartásához is és vállalni kell a diétás étkezést, a rendszeres, de nem kínzó és megerőltető, hanem jóleső mozgást. Ha ezeket betartjuk, akkor az eredmények hamarosan és tartósan mutatkoznak és nem fogalmazódnak meg bennünk a fogyókúrák során oly gyakran elhangzó gondolatok, mint például: "Ha 20 kilogrammtól megszabadulok, akkor egy étteremben, cukrászdában megünneplem, mert megérdemlem!" vagy "Ha elérem a versenysúlyomat, egy darabig ismét nem kell edzenem."