2008. szeptember 05.

Rögbi hétvége volt

Augusztus 30-án itthon, a MÁV-pályán felkészülési mérkőzést játszott a Szentesi VSC 91-esek Rögbi Klub és Szeged válogatottja az Arad gárdája ellen, eredmény 0- 130.

Szentesi résztevők: Döme Zsolt, Kiss Szabolcs, Kiss István, Keresztes-Nagy Ádám, Baranyi László, Törőcsik Sándor, Baranyi Gábor, Tímár Ferenc, Gránicz Zsolt, Sipka Róbert, Farkas Zsolt. A mérkőzés alatt a romániai csapat teljesen uralta a játékot, a magyar csapatnak esélye sem volt a pontszerző célterület közelébe kerülni. A felkészítő mérkőzés eredményes volt, mert a Csongrád megyei rögbiseknek nagyerejű ellenféllel tudtak gyakorolni. A Szentes és a Szeged gárdája is indít csapatot a szeptemberben kezdődő NB II-ben, így hamarosan egymás ellen is tudnak bizonyítani. Ezen a mérkőzésen játszotta utolsó meccsét a szentesi csapatban a volt csapatkapitány, Baranyi Gábor "Börni", aki a következő szezontól a százhalombattai rögbiseket erősíti.A mérkőzés előtt a szentesi utánpótlás játszott a szegedi fiatalokkal: Szentes - Szeged 50 - 40. A csapat névsora: Molnár Zsanett, Ábrahám Bernadett, Táborosi Ádám, Ragács Alex, Sipka Róbert, Zsigár Ferenc, Pipis Róbert, Mis-kolczi Sándor, Papp Zoltán. Pontszerzők: Táborosi 5, Ragács 15, Sipka 15, Zsigár 5, Pipis 5, Miskolczi 15. Korosztályos magyar válogatottban szerepelt Szépe Kornél. A szentesi játékos a Csehországban rendezett U19-es Európa-bajnokságon játszott. Az augusztus 20-28-ig Prágában zajló tornán a magyar csapat a 8. helyet szerezte meg.

A csapat hírei közé tartozik még, hogy három szentesi játékos vett részt a szintén szombaton tartott 18 éven aluliaknak megrendezett válogatón, a Margit-szigeten. Czakó Balázs, Csepregi Krisztián és Rónyai Dániel közül az utóbbinak sikerült bekerülni a magyar U18-as válogatott keretbe. Dani szeptember 5-7-ig Biatorbá-gyon a válogatott edzőtáborában vesz részt.

Katona-Kis Róbert
utánpótlás-edző