2008. szeptember 05.

Gyulán taroltak

XXXVIII. Országos Szenior Úszóbajnokság

Ismét nagyon eredményesen szerepeltek az Országos Szenior Bajnokságon a Szentesi Delfin ESC úszói, ahol több mint 400 induló állt rajthoz, s a magyar versenyzőkön kívül román, szlovák, osztrák és szerbiai szeniorok is részt vettek 40 egyéni bajnoki cím mellett 4 váltószámban is a dobogó legmagasabb fokára állhattak. 4 új korosztályos országos csúcsot is újraírtak a szentesiek. Dr. Venczel Kincső 100 és 200 méteres mellúszásban óriásit javított a régi csúcson, Melkuhn Dezső 100 pillangón saját, januárban úszott országos csúcsát döntötte meg. Nagy meglepetést okozott a 4x50 méteres I. korcsoportos MIX váltónk /Rozgonyi Eszter, Brunszvik Árpád, Felvégi Zsuzsa, Weisz Ta-más/, akik szintén új csúcscsal utasították maguk mögé a mezőnyt. Az 50 méteres pillangóúszásban abszolút versenyt is hirdettek Gács Marcell nemrégiben elhunyt országos bajnok emlékére, amelyben az öszszes versenyző eredményét együtt rangsorolták. Ebben dr. Venczel Kincső 2. Pó-lyáné Téli Éva a 3. helyen végzett, és oklevelet vehetett.

A legnagyobb erőkifejtést igénylő pillepárbaj is szép sikert hozott. A dobogó legmagasabb fokára a Venczel Kincső-Kiss Csaba páros állhatott, míg a harmadik helyen a Felvégi Zsuzsa-Molnár Gergely páros végzett.

A népes mezőnyben 22 versenyző szerzett egyéniben érmet a szentesiek közül, Felvégi Zsuzsanna 8 arany és 1 ezüst, Virágos Éva 7 arany és 1 ezüst, Pólyáné Téli Éva 6 arany és 1 bronz, Melkuhn Dezső 6 arany és 5 ezüst, Dr. Venczel Kincső 5 arany érmével a bajnokság legeredményesebb versenyzői közé tartozott. A Szentesi Delfin ESC úszói az egyesületek rangsorában a 3 helyen végzett, csakúgy mint Csongrád Megye csapata, melynek pontszámaihoz a csongrádi, hódmezővásárhelyi és szegedi úszók is hozzájárultak.

A verseny 3. napjára megérkezett Cseuz László is, aki a pekingi olimpiára kerékpárral utazott ki. Ez volt az ötödik olimpia, amelyen így vett részt. Ezúttal nem állt rajthoz, ahhoz túl fáradt volt. Versenyzőtársai ünnepelték és elismerték óriási teljesítményét, örömmel hallgatták élménybeszámolóját.