2008. szeptember 05.

Kábítószer-terjesztőt fogtak a rendőrök

A rendőrséghez beérkezett információk alapján került a nyomozók látókörébe egy szentesi férfi, akit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak meg. A férfit augusztus 25-én érték tetten közterületen, amint éppen négy másik helybéli férfinak adott el egy-egy gramm marihua-nát, 2500 forintért. Az eladót és a vásárlókat is elfogták, utóbbiak a beismerő vallomás mellett, terhelő vallomást tettek a terjesztőre, akinek a szentesi lakásán egy tő vadkendert, növényi magvakat és csekély mennyiségű marihuanát foglaltak le. A fogyasztók elismerték, hogy az elmúlt évek alatt több száz gramm marihuanát szívtak el. Tekintettel arra, hogy a rendőrségnek pontos információi nem voltak az értékesítésre kerülő kábítószer mennyiségéről, a vásárlók várható számáról, illetve a terjesztő várható reakciójáról, ezért komoly rendőri erőket vetettek be elfogásukra. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek, miközben az eljárást szakértők bevonásával folytatják a yard munkatársai.

Szintén ezen a napon történt, hogy egy másik fogyasztót is előállítottak a rendőrök. A férfi egy autó jobb első ülésén sodorta a füvet, amikor a rendőrök megjelentek és igazoltatták. Hogy van-e összefüggés a két eset között, azt egyelőre vizsgálják.

Kukoricalopás közben értek tetten egy szentesi férfit augusztus 29-én a késő délutáni órákban Kistőkén. A férfi a kihallgatása során elismerte, hogy augusztusban számos kukoricatáblát dézsmált meg, melyekből több mázsa tengerit tulajdonított el. Később a kukoricát Szentesen értékesítette.

Az elmúlt szerdán egy helybeli férfi bejelentése alapján indult eljárás a férfi felesége ellen. A férj a családi veszekedést követően ideiglenesen elköltözött otthonról, ám amikor vissza szeretett volna menni a feleségével közösen lakott ingatlanba, nem tudott bemenni, mert a zárat időközben lecserélték. A hatóság a helyszíni szemlén erről megbizonyosodott, és a feleség ellen magánlaksértés miatt eljárást indított.

Állampolgári bejelentés alapján került a rendőrség látókörébe egy 16 éves szentesi fiatal, aki kerékpárlopásban jeleskedett a nyár folyamán. A gyanúsított a kihallgatása során elismerte, hogy a nyáron hat kerékpárt tulajdonított el, melyeket részben vashulladékként értékesített, de olyan is akadt köztük, melyeket használat után eldobott.

H. V.