2008. szeptember 05.

Újdonságok a református iskolában

Felújították a tetőt és a dísztermet, fejlesztik a számítógépparkot

Nagy léptékű felújítások zajlottak az elmúlt két hónapban a Kiss Bálint Református Általános Iskolában, melynek köszönhetően megújult oktatási intézményben fogadták az iskolai éveket most kezdő gyerekeket, illetve a már visszatérő nebulókat tanítóik és tanáraik.

A munkálatok a díszterem teljes felújításával kezdődtek. A falak kifestése mellett kicserélték a díszterem Kossuth térre néző ablakait és 240 új párnázott szék került a díszterembe. - Azt gondolom, hogy a díszterem mostanra mindenképp egy kis ékköve lett iskolánknak. Ehhez kapcsolódóan a főlépcsőházat is kifestettük, illetve a főépület nagy részének régi palatetejét is lecseréltük és modern tetőcseréppel láttuk el. Eddig az a palatető volt az épülten, amelyet még 1929-ben raktak fel az akkori mesterek. Mostanra azonban megértek a cserére, így illeszkedve a megyeháza és a református nagytemplom tetőzetéhez, mi is égetett, natúr tetőcserépre cseréltük le - fogalmazott Karikó-Tóth Tibor igazgató, aki bízik abban, hogy egy másik pályázat segítségével a még hátralévő szakasz cseréjét is el tudják végezni.

Jó hír volt az intézmény számára az is, hogy nyáron megkapták az értesítést a nyertes informatikai pályázatukról. Ez azt jelenti, hogy több mint 10 millió forintos értékben interaktív táblák, laptopok és különböző oktatást segítő technikai eszközök érkeznek majd a közbeszerzési eljárások lebonyolítása után az iskolába. Tehát számítógépparkjuk még tovább fejlődik. - Egyre inkább kezdünk a saját magunkkal szemben támasztott elvárásoknak megfelelni. Személy szerint is nagyon fontosnak tartom az informatika tudatos használatát, és mostmár egyre inkább a hátterünk is megvan ahhoz, hogy a számítástechnika által nyújtott lehetőségekkel a tanítási órák bármelyikén tudjunk élni - mondta el az igazgató. Karikó-Tóth Tibor megemlítette: a tanévkezdésre megérkezett minden tankönyv, bár ezzel kapcsolatban szinte minden évben van az iskolának problémája. A HEFOP pályázatos tankönyvek - ilyeneket használnak a Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskolában, valamint a Klauzál Gábor Általános Iskolában is - minden évben szten-derden késnek. Valószínűleg amiatt, mert nem túl sok oktatási intézményben használják ezt a különleges kompetencia alapú oktatási programot. Ez valószínűleg azért van, mert a tankönyvek előállítása ki van számítva a gyereklétszámra, és mindig a legvégsőkig várnak a nyomdai munkák elindításával. Általában meg szoktak érkezni a tankönyvcsomagok szeptember elejére és ez sem gátolja a tanítás elindulását.

Cseh-Lakos