2008. augusztus 29.

Rendőrök biztosítanak az iskoláknál

Ismét gázóra-leolvasónak adta ki magát egy csaló, és csapta be az idős házigazdát a Könyök utcában augusztus 22-én. A tulajdonos figyelmét elterelve a tettes negyvenezer forintjától fosztotta meg a gazdát.

Lineár-berendezést, üzemanyagtartályt és akkumulátort loptak el ismeretlenek Eperjesen az elmúlt héten hétfőn.

Augusztus 23-án a délutáni órákban egy Balogh János utcai házba az ablakon keresztül mászott be a betörő, aki az asztalon lévő pénzkazettát vitte magával. A kazettában készpénz és arany-ékszerek voltak mintegy 280 ezer forint értékben.

Okirattal visszaélés vétsége miatt indult eljárás egy ismeretlen kerékpáros ellen, aki az elmúlt pénteken a Sima Ferenc utcában járművével egy szintén kerékpározó szentesi hölgy mellé tekert, majd annak a kosarából kiemelte a nő táskáját a benne lévő okmányokkal együtt.

Elloptak egy Volkswagen típusú személygépkocsit az Ifjúsági térről augusztus 19-re virradóra, a tetteseket és az autót még keresik a rendőrök.

130 kg húst loptak el egy fábiánsebestyéni lakóházból augusztus közepén. A tolvajok 50 ezer forint kárt okoztak a tulajdonosnak.

Szeptember elsején véget ér a vakáció, ismét benépesülnek az oktatási intézmények, és azok környékei. A rendőrség munkatársai is készülnek, és nem csak erre a napra, hanem az ezt követő hetekre is, elsősorban közlekedésrendészeti szempontból. A tanévkezdési kampány elnevezésű program keretein belül a szentesi rendőrkapitányság dolgozói is kiemelt figyelmet fordítanak a tanintézmények, elsősorban az általános iskolák környékén a közlekedési szabályok betartására, betartatására, a baleseti veszélyforrások megelőzésére és elhárítására. Ezért a nagyobb forgalmú, az intézményeket érintő útvonalakon és az iskoláknál a rendőrkapitányság járőrei - együttműködve a polgárőrség munkatársaival - az iskolakezdési és befejezési időszakban biztosítják majd a rendet. Fontos, hogy a gyermeküket akár gépjárművel, akár kerékpárral szállító szülők is tartsák be a megállás, a várakozás, valamint a gyerekek szállításával kapcsolatos KRESZ-szabályokat.

A napokban, a Tóth József-Kossuth utca kereszteződésében átadott körforgalmi csomópontban -a zökkenőmentes átállás érdekében - az elkövetkezendő napokban rendőrjárőrök segítik a járművek zavartalan haladását.

H. V.