2008. július 18.

A Loire-mentén kalandoznak

Három hetes kerékpártúrán vannak július 4. óta a St. Jupát SE tagjai. A nyolc fős csapat a tervek szerint július 27-én érkezik haza Magyarországra.

Természetesen szerkesztőségünk is figyeli merre járnak a kalandorok, így friss információval tudunk szolgálni olvasóinknak. A csapat az utolsó kastélylátogató napot töltötte a Loire-mentén. Blois városkában lefotózták a kastélyt, a katedrálist és megnézték a kis középkori házakat is. A következő látnivaló a Chambordi-kastély volt, amely a Loire-völgy legnagyobb épülete és amit I. Ferenc József császár emeltetett 1519-ben. Sokat gyönyörködtek a lenyűgöző méretében illetve a pazar kidolgozottságban. Ezután következett Orleans, ahol a Szent lovas szobrot és a város katedrálisát is megnézték. A várostól nem messze hűtőfürdőzést tartottak, majd egy nagyobb étkezés következett. Végül megnézték Saint-Jean-de-Braye városka román-kori templomát is, ahol I. Fülöp francia király nyugszik.

Az úton lévőkről a St. Jupát SE honlapján találhatók friss információk (www.jupat.hu).

Köszönet az egyesület működését támogatóknak: Szentes Város Önkormányzata, NCA, SZJA 1% felajánlók, Pendola Kft., Dan-Aqua Öntözéstechnikai Kft., Linea-H Bt., Agroteam '97 Bt., Caprix Kft., Gumiabroncs '96 Kft., Beleon és Társa Kft., ITV Szentes Kft., Royal 03 Bt. (Pont Büfé), Csavarker Kft.

(X)