2008. július 18.

Vascsővel rabolta ki a sörözőt

Az elmúlt vasárnapról július 14-én, hétfőre virradóra történt, hogy a Vásárhelyi úton, az egyik sörözőben záráshoz készülődött az ottani felszolgáló, amikor az ajtóban egy ismeretlen, bukósisakot viselő férfi megtámadta, majd egy vascsővel megütötte. A sértettet ezek után a pulthoz vitte, majd arra kényszerítette, hogy adja át neki az aznapi, több százezer forintos bevételt. A férfi, miután a pénzt megkapta, távozott a helyszínről. A pultos hölgy nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett, ismeretlen támadója ellen pedig rablás miatt indult nyomozás. Az elkövető a tettéért akár 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Ugyancsak ezen az éjszakán törtek be egy berekháti sörözőbe, ahol az elkövetők a játékgépet törték fel, és a benne lévő mintegy tízezer forinttal menekültek el. Százezer forintnyi dohányárut és készpénzt vitt magával az az elkövető, aki szintén ezen az éjszakán, a kórház közelében lévő, sarki üzletet rámolta ki.

A rendőrség munkatársai keresik az IE 802063 vázszámú Csepel Cruizer kerékpár tulajdonosát, akit arra kérnek, hogy a tulajdonjogot igazoló dokumentumokkal jelentkezzen a rendőrkapitányságon.

Továbbra is keresik a nyomozók azt a két csuklyás elkövetőt, akik korábban egy idős férfit saját házában támadtak meg, és összesen 200 forintot raboltak el tőle. A 300 ezer forintos nyomravezetői díj még mindig jár annak a bejelentőnek, aki érdemleges információkkal tudja segíteni a nyomozást.

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki cipőtisztító vasrácsokat, összesen 12 darabot lopott el a társasházak elől. A nyomozók színesfém-felvásárlók ellenőrzését követően kaptak olyan információkat, melyek a csongrádi férfi nyomára vezettek.

Július 15-én, hétfőre virradóra szeretett volna egy fiatal férfi, testépítéshez szükséges táplálék kiegészítőket eltulajdonítani a Tescóból úgy, hogy a termékekről leszedte az áruvédelmi címkét. Pechjére az egyiken rajta maradt a fémszál, és a biztonsági rendszer bejelzett, így nem jutott messzire a 30 ezer forint értékű áruval.

H. V.