2008. július 18.

Csapatünnep a strandon

Csapatünnepéről emlékezett meg a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj ezen a héten kedden családi napon a Széchenyi-ligeti strandfürdőben. Az ünnep aktualitását az alakulat névadója, II. Rákóczi Ferenc által vezetett szabadságharc első győztes csatája adta.

A műszaki zászlóalj katonái e neves nap kapcsán emlékeztek meg névadójukról. A strandon családi nap keretében ünnepelt az állomány. A felhőtlen hangulatot az egész nap felhős, és esős "műszaki idő" sem tudta elmosni. A nap folyamán minden korosztály megtalálta a maga szórakozási lehetőségét. Különböző versenyszámok meghirdetésével mozgatták meg a szervezők a gyerekeket és a felnőtteket. Az ifjabbak aszfaltrajz és dinnyeevő versenyen mérhették össze tudásukat. A felnőtt korosztály sport iránt rajongó képviselői tenisz, lábtenisz, célba dobó és úszóversenyen küzdhettek egymással. Aki csak a hangulat kedvéért próbált küzdelmet találni magának, az sem maradt lehetőség nélkül. Különlegességként nevezhettek matractoló, valamint a medencében dinnyevivő versenyszámokban. A hűvös idő ellenére sok család választotta a strandolás adta lehetőségeket. Jól esett a hideg vizes úszómedence, de utána kellemes volt megpihenni a meleg termálvízben, vagy felüdülni egy forró szaunában.

Az ügyes kezű szakácsok, tábori körülmények között főzött finom ebédjének elfogyasztása után következett a küzdelmek fénypontja, az eredményhirdetés. Nyers József mérnök ezredes, a zászlóalj parancsnoka adta át az ajándékokat, érmeket és serlegeket a versenyszámok nyerteseinek.

A csapatünnep eredete egy győztes harci naphoz köthető, mikor a felkelők a Tisza átúszásával nyerték meg a csatát. Ezt a hangulatot tükrözte az úszással egybekötött nap kellemesebb környezetben és körülmények között.

Kép és szöveg:
Juhász László szds.