2008. július 11.

Háromszázezer a nyomravezetőnek

Egy 650 cm3-es Suzuki motort loptak el az elmúlt héten egy szegvári ház udvarából. Az 1,7 millió forintos jármű tulajdonosa jelenleg is külföldön tartózkodik, de szerencsére motorja valószínűleg visszakerül hozzá, mire hazaér a nyaralásból. Az elsődleges rendőrségi adatok szerint a járművet Szerbiába akarták átcsempészni, ám mielőtt a zöldhatáron átmotoroztak volna a lopott Su-zukival, a határőrök hőkamerás rendszerrel észrevették, majd lekapcsolták a jármű vezetőjét. A férfi ellen lopás miatt indult eljárás.

Rablás miatt indult eljárás két fiatal férfi ellen, akik múlt péntek éjszaka csuklyában hatoltak be egy Bercsényi utcai házba, ahol az otthon tartózkodó idős tulajdonost bántalmazták - ő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett -, majd kettőszáz forintot eltulajdonítottak tőle. Ezután pedig távoztak a helyszínről. A bűnözők tettükért akár kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is bűnhődhetnek. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomravezetőnek - adatainak titokban tartása mellett - 300 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel. A bejelentéseket a rablással kapcsolatban megtehetik a 107-es, a 112-es, és a 63/ 561-310-es telefonszámon, vagy személyesen, a szentesi rendőrkapitányságon.

A Tescoból szeretett volna ruhát és fehérneműt lopni anya és lánya. A próbafülkében a kislány a sajátjára húzta fel a fehérneműket. A biztonsági berendezéseket eltávolították, ám az egyik árun ott maradhatott a fémcsík, amire jelzett a kapu. Az anya ellen lopás miatt indult eljárás.

Fokozottan ellenőrzi a rendőrség azokat a helyeket, ahol nem engedélyezett a fürdőzés, mégis vannak olyanok, akik megmártóznak a vízben. Fürödni kizárólag a kijelölt helyeken szabad, sem a bányatavakban, sem a Kurcában. A Tiszában is csak azon a partszakaszon, ahol azt tábla engedélyezi.

H.V.