XL. évfolyam 27. szám

2008. július 11.

Aldi és Park Center még idén

Elkezdődött a tereprendezés az Aldi és a Park Center helyén

Két újabb bevásárlóközponttal bővül a kínálat Szentesen. Az Aldi és a Park Center is rendelkezik már jogerős építési engedéllyel, tudtuk meg dr. Stern Sándortól, a beruházások jogi koordinálójától.

A Kiss Zsigmond utca végénél, a laktanyával szemközti területen kap helyet az Aldi 1 hektáron, mögötte épül ki a Park Center 1,7 hektáron. Az ügyvéd a Park Centerről elmondta, egy ideje a magyar piacon van az osztrák vállalat, például Siófokon és Debrecenben is található üzletük. A cég az eddigi séma szerint üzleteket épít, melyeket bérbe ad. A hat bérelhető üzlethelyiség a parkoló felől lesz megközelíthető, bennük üzletenként 3 férfi és 3 női alkalmazottat foglalkoztatnak majd. 400-1500 m2-en kapnak helyet az egyes üzletek, összesen bruttó 4150 m2 a bérbe adható terület. U-alakban terjeszkedik a Park Center, üvegfallal ellátva, az előtető az árnyékolást biztosítja. Játszótér is várja a családokat a két bevásárlóközpont között, mellyel a város kérése teljesül, de reklámtornyot is építenek. Az épületeknek homogén homlokzatot terveztek.

Környékünkön Aldi Vásárhelyen nyílt a közelmúltban. A jogi képviselő tájékoztatása szerint a szentesi komplexumot is a többihez hasonló formában alakítják ki, vagyis ugyanolyan lesz, mint az a 20 üzlet, melyet a német cég Magyarországon eddig megnyitott. Mindkét bevásárlóközpont építése elindul júliusban, az Aldié hivatalosan ezen a héten, míg az önkormányzat műszaki osztályától kapott információ szerint a Park Centeré 15-én kezdődik. Stern Sándor a cégek képviselőitől úgy értesült, a Park Center szentesi üzletét karácsonyra szeretnék megnyitni, mint ahogy a tervek szerint az Aldi is elkészül még év vége előtt.

D. J.

2008. július 11.

Új ügyfélhívó

Megnőtt az útlevélkérelmek száma

Az okmányirodában az elmúlt hónapban ugrásszerűen megnőtt az útlevelet igénylők száma, májusban 180, júniusban már 277 útlevelet igényeltek a szentesiek. Változás az is, hogy az okmányiroda előterében új ügyfélhívó rendszer működik, illetve internetes jelentkezés alapján is lehet időpontot kérni ügyeink intézéséhez.

2008. július 11.

Fogadóóra

Demeter Attila a 7. sz. választókerület önkormány-zati képviselője lakossági fogadóórát tart július 16-án, szerdán 18 órakor. A fogadóóra témája az Alsórét rendezési terve, valamint a belvíz és a csapadékvíz. Az érdeklődő lakosságot a Csongrádi út 3. sz. alatt lévő Vízmű Kft. épületében várja a képviselő.

2008. július 11.

Nincs igazgatója az iskoláknak

Nem vonják össze a szentesi, a makói és a deszki kórházakat

Jelenleg nincs igazgatója a Horváth Mihály Gimnáziumnak és a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskolának, mert visszavonta a Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése július 10-i rendkívüli ülésén a nemrég kinevezett igazgatónő, Magyar Lászlóné kinevezését. Emellett a tanácskozáson visszavonták azt az előterjesztést is, melyben a szentesi Dr. Bugyi István Kórház, a makói Diós-Szilágyi Sámuel Kórház-Rendelő és a deszki Mellkasi Betegségek Szakkórházának összevonását célozták meg.

2008. július 11.

Előtérben a turizmus fejlesztése

Átszervezik a város sportlétesítményeit

A város sportlétesítményei idáig egy költségvetési intézményként működtek. Szervezetileg a sportközponthoz tartozó önkormányzati alapfeladatot ellátó sportcsarnok, a foci- és kézilabdapályák, a volt berekháti iskola tornaterme, valamint a ligeti uszoda, az üdülőházak és a teniszpályák. Az önkormányzat legutóbbi, június 27-i ülésén a sportintézmények tevékenységének, működésének, irányításának és gazdálkodásának átvizsgálása volt napirenden.

2008. július 11.

A gazdatársadalom tekintélyes szószólója

Hetven éve hunyt el dr. Szeder Ferenc János

Szeder Ferenc János

1938. június utolsó napjaiban súlyos autószerencsétlenségről adtak hírt a szentesi újságok. A város egyik legelőkelőbb lakosa, dr. Szeder Ferenc János földbirtokos - feleségével és két fiával - a debreceni gazdanapra indult útnak a kétütemű, léghűtéses, négyüléses DKW autóján. A gépkocsit maga a földbirtokos vezette. Országúti sebességgel robogott az autó, amikor Karcagtól két kilométerre váratlanul kidurrant az egyik első kerék tömlője. Az autó megtorpant, majd a nagy lendülettől felemelkedett az úttestről, másfélszer megfordult önmaga körül, majd lezuhant az árokba. Szeder Ferenc János a szentesi kórházban nyerte vissza eszméletét, állapota súlyos, életveszélyes volt. Felesége és gyermekei könnyebben sérültek, ő azonban agyrázkódást, többszörös bordatörést és kéztörést szenvedett. Törött bordái benyomultak mellkasába, és veszedelmes tüdősérüléseket okoztak. A leggondosabb orvosi beavatkozás sem segíthetett rajta; ötnapi haláltusa után a szíve felmondta a szolgálatot, és 1938. július 1-jén elragadta a halál.

2008. július 11.

Nyílt köszönőlevél

"Egy segítő eltávolítása a fogyatékkal élők mellől csak egy "apró" dolognak tűnik, de azoknak a gyerekeknek a mindent jelenti."

Kedves Deák Zsófi! Minden próbálkozás ellenére reményvesztetten el kell búcsúznom tőled. Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Sajnálom, hogy nem leszel a segítőm a továbbiakban!

Úgy érzem, hogy nyilvánosan kell köszönetet mondanunk Neked, hiszen biztos pont voltál egy tanéven keresztül nekem és tanítványaimnak. Azoknak a gyerekeknek, aki elesettebbek és sokkal jobban tudnak kötődni a velük foglalkozó emberekhez, mint ép társaik. Az értelmileg akadályozott kis csoportunkról van szó, és a gyerekek szüleiről, akik nagyon szerettek, akik tisztelték a munkádat, hozzáállásodat.

2008. július 11.

Tizennyolc évig épült a nagytemplom

Évfordulók - 2008

185 éve, 1823. júl. 5-én született Szentesen Tóth József (1823-1870) színész, a Nemzeti Színház második nemzedékének legjelentősebb realista jellemábrázolója. (Szülőházát 1883-ban emléktáblával jelölték meg, 1906-ban utcát neveztek el róla, a helyi színház 1909-ben az ő nevét vette fel, 1923-ban Koncz Antal szobrászművész megmintázta alakját.)

135 éve, 1873. júl. 5-én megalakult a Szentesi Önkéntes Tűzoltó Egylet.

200 éve, 1808. júl. 6-án Fischer Ágoston kecskeméti építőmester tervei alapján kiásták az új református nagytemplom (48 m hosszú és 24 m széles) alapjait, s július 6-án letették az alapkövet. (A ma is álló klasszicista stílusú műemlék templom építése 1826-ban fejeződött be.)

195 éve, 1813. júl. 6-án született Szentesen keszi Hajdú Lajos (1813-1901) református népiskolai igazgató-tanár, újságíró, publicista. (1967-ben utcát neveztek el róla Szentesen; emléktáblája a Kiss Bálint Református Ált. Iskola falán látható.)

80 éve, 1928. júl. 9-én született Kádár József ny. sportfelügyelő.

135 éve, 1873. júl. 10-én megalakult a Szentesi Takács Ipartársulat. (Tagok száma 39 fő.)

160 éve, 1848. júl. 11-én Kossuth Lajos előterjesztésére a képviselőház megszavazta a kormány által kért 200 000 újoncot a szükséges anyagi fedezettel együtt.

110 éve, 1898. júl. 11-én zálogház nyílt Szentesen a Kossuth utcai Weisz Bernát-féle házban.

Összeállította:
Labádi Lajos

2008. július 11.

Emlékezünk

Szentes Város Díszpolgárainak a társasága mély fájdalommal, de az örök élet reménységével gyászolja és városunk közéletének is súlyos veszteségeként éli át Vági László díszpolgár társunk elhunytát. Áldott emlékét szívünkben őrizzük:

Balázs Árpád, Bácskai Mihály, Bucsány György, dr. Csikai Miklós, dr. Csíky László, Horváth István, dr. Imre Ernő, Magyar József, Nagy János díszpolgárok.

2008. július 11.

Lehetőségek fiataloknak

Együttműködés fejlesztése a határ két oldalán

Romániai és magyar fiatal felnőttek tréningeztek városunkban néhány napig egy román-magyar interreg pályázat kapcsán. A projekt megvalósításához szükséges pénzt, 46 ezer eurót a Temesi Ifjúsági Egyesület nyerte el európai uniós pályázatával. A program elsődleges célja volt az együttműködés fejlesztése a határ két oldalán, ezen kívül hangsúlyos volt a környéken élő fiatalok találkozása és európai uniós ismeretek elsajátítása is.

2008. július 11.

Lemondott az intézményvezető

Június 31-i hatállyal lemondott intézményvezetői tisztségéről a szentesi hajléktalansegítő központ kinevezett vezetője, Kocsyné Takács Ildikó. Ezért július 1-jétől Ternai Levente - aki ezt megelőzően Csongrádon a Szociális Intézmények Irodájában dolgozott - megbízott vezetőként irányítja az intézmény működését. A szentesi hajléktalansegítő központ intézményvezetői tisztségére néhány hét múlva várhatóan pályázatot írnak ki, s a képviselő-testület dönt majd az igazgató kinevezéséről.

2008. július 11.

Családbarát önkormányzat

Szentes elnyerte a Családbarát önkormányzat címet, az elismerést a Népesedés Világnapja alkalmából Szir-bik Imre polgármester vette át Veszprémben. Mint azt a nagycsaládosok helyi szervezetének elnökétől, Szabó Károlynétól megtudtuk, a 2006-ban alapított díjra 1 hónapja javasolták az önkormányzatot, és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének vezetősége döntött az odaítéléséről. Az erkölcsi elismerés súlyát az is növeli, hogy az idén összesen 3-4 önkormányzat kapta meg ezt a címet.

2008. július 11.

Semmelweis-ünnepség

Semmelweis Ignác születésének napja ma az egészségügyben dolgozók emléknapja. Július 1-jén azokat köszöntik, akik áldozatos munkát végeznek nap, mint nap. Ebből az alkalomból rövid ünnepséget tartottak a kórházban.

Ötödik gyermekként született Ignác a Semmelweis családba. Édesapja fűszerkereskedő volt, s az ő kívánságára iratkozott be érettségi után a jogi karra. Hamarosan azonban az orvosi karon találta magát, diplomáját 1844-ben kapta meg a bécsi egyetemen. A klinika kórbonctani intézetében kezdett dolgozni, majd a szülészeti osztályán kapott asszisztensi állást. Hamar feltűnt neki, hogy míg a klinikán igen nagy a szülést követő gyermekágyi halandóság, addig a város más kórházaiban, ahol bábák vezették le a szülést, ilyen fertőzések csak ritkán fordultak elő.

2008. július 11.

Bankár lett az úszóból

Bessenyei Tamás amerikai élete

Bessenyei Tamásnak szurkoltunk, amikor az isztambuli úszó Európa-bajnokságon ötödik lett, s akkor is, amikor a sydney-i olimpiai szereplésért küzdött. Jó példa azokra, akik sporteredményeik révén nem csak eljutottak Amerikába, de meg is találták ott a számításukat. Utánanéztünk, hogyan él ma az egykori szentesi mellúszó. Tamás az Egyesült Államokban tartózkodik, s mivel ritkán jár haza, segítségül hívtuk az internetet.

2008. július 11.

Tőserdő Szépe

A XIII. Tőserdő Szépe Fesztivált július 18-27-ig rendezik meg Lakitelek-Tőserdőn. Ízelítő a programból: 18-a, péntek sztárvendég LL Junior és Dj. Wallas. 19-e, szombat VII. Tini Szépségverseny, sztárvendég Dobrády Ákos (TNT) élő koncert, Dj. Hawai PG, Dj. Kincses (Club Bombastic). 25-e, péntek Tőserdő Szépe elődöntő, sztárvendég Lola & Márk, Dj. Szatmári feat Jucus (Club Bombastic), július 26-a, szombat XIII. Tőserdő Szépe döntő (16 óra), sztárvendég Tóth Gabi, Fenyő Miklós és a táncosok.

2008. július 11.

Táplálkozási zavarok

Az Addiktológia és Drogambulancia sorozata - A dohányzástól a heroinig

A világon számos ember szenved táplálkozási zavarban, melyek közé tartozik a bulimia és az anorexia nervosa. Ezek a betegségek leginkább fiatal lányok és nők körében jellemző, ők teszik ki a betegek 90 százalékát. Összességében a fiatal nők körülbelül 1 százaléka szenved anorexiában és körülbelül 1-3 százalékuk bulimiában. Táplálkozási zavarok azonban előfordulnak más korosztályú nőknél és férfiaknál is, de sokkal ritkábban - tájékoztatta lapunkat dr. Szalayné Péter Ildikó addiktológiai konzultáns.

2008. július 11.

Szomjoltás irodalommal

Kiskocsmából könyvtárba

Amikor egy úszóedzőt Krúdy-, vagy Kosztolányi-kötettel látni, egy nagy cég vezetője Petőfi-kötettel járkál, akkor valószínű, hogy egy gyógyszerész által szervezett irodalmi estre készülnek.

A könyvtári felolvasóest szereplői még kicsit kivárnak, aztán bevonulnak, s leülnek az asztalhoz, szemben a publikummal. Mint a művészek, de nem mint művészek. A szereplőket már ekkor megtapsolják, a tapsolók berendezkednek arra, hogy az elkövetkező órában minőségi irodalmat kapnak. Így is van, pedig az előadók egyike sem irodalmár, sőt. éppen így az igazi, az egyszerű befogadó adja át azt, ami neki is élményt jelentett. Ezek a szerző benyomásai. De a többit mondják el ők maguk, a Krúdy Gyula Baráti Társaság tagjai.

2008. július 11.

Álom a színpadon

Szőke Anna, Rácz Boróka, Tóth Teodóra és Almási Gyula

Együtt játszani jó. Egy színpadon játszani talán még jobb. S, a legjobb az, ha az elkészült produkciónak sikere van, a közönség tapsol. A Szivárvány Művészeti Iskola magyartési színjátszó tábora erre az élményre épült.

A legfiatalabb táborlakók alsó tagozatosok, a legidősebbek gimnazisták. A korkülönbség azonban itt senkit sem zavar, Szurmik Zoltán drámatanár igyekezett olyan darabot találni, melyben mindenkinek megvan a maga főszerepe.

2008. július 11.

Négy ország gyerekei táboroztak

Nemzetközi kézműves, kulturális és sport gyermektábort szervezett a Szabadidős Sportklub és a Szentesi Gyermekbarátok "4 ország - 4 város" elnevezéssel. A táborban a romániai Gyergyóremetéről, Dombravitáról (Újszentes), szerbiai Novo-Orahovóból (Zenta-gunaras) Szentesről és térségéből vettek részt gyermekek, összesen ötvennégyen.

2008. július 11.

Megújult a honlap

A www.szentes.hu oldalra látogatók már a képviselő-testület tagjairól is találhatnak információkat. Ehhez az önkormányzat honlapján a "képviselő-testület" feliratra kell kattintani, ahol a tisztségviselők névsorát megtalálhatják fényképpel, névvel és a jelölő szervezet megnevezésével együtt. Az oldalon található linkek között szerepel a polgármesteri hivatal felirat, erre kattintva a polgármesteri hivatal interaktív ügyfélszolgálatát kereshetik fel. Itt hasznos információkat tudhatnak meg például a közigazgatási osztályról, a gyámhivatalról vagy az adóirodáról. Szintén itt találhatók meg a képviselő-testület jegyzőkönyvei, előterjesztései és a helyi rendeletek. A www.szentes.hu ezeken kívül olvasható a város és a térség településeinek bemutatkozása, fontosabb adatai és a közérdekű információk.

2008. július 11.

Wass Albert

író születésének 100. évfordulója alkalmából szobrot állíttatnak a Szent Anna-plébániahivatal előtti területen, a mű felavatását október 23-ára tervezik. A Keresztény Pedagógus Társaság helyi csoportja téglajegyet bocsátott ki az alkotás költségeinek fedezésére. Az ötlet Koválcsik Magdolnától, a társaság helyi csoportjának elnökétől és Serfőző Levente római katolikus plébánostól származik, mindketten szerettek volna méltó emléket állítani Wass Albertnek. A társaság magára vállalta a szervezést, és téglajegyeket bocsátott ki a műalkotás költségeinek fedezésére. A szervezők köszönik azok önzetlenségét, akik téglajegy vásárlásával segítik az emlékmű felállítását, és továbbra is várják a felajánlásokat. A mellszobrot - amelyet a tervek szerint október 23-án avatnak fel - a csongrádi művészházaspár, Máté István és Lantos Györgyi készíti el.

2008. július 11.

Tűzoltók eskütétele

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésében Budapesten, a Hősök terén 695 tűzoltó tett ünnepélyes esküt július 5-én, négyhónapos kiképzés után. Az ünnepségen szentesi tűzoltók is felsorakoztak. Az új lánglovagok jelentős részére országos szinten a heti munkaidő csökkentése miatt volt szükség, a többiek kiképzése az utánpótlást szolgálja. A 35 évnél fiatalabb tűzoltók kiképzése februárban kezdődött.

2008. július 11.

Murphyék partija

Nagy zenész buli a gödörben

Ezen a hétvégén rendezik meg a hagyományos Kurca parti - zenész party-t. A Művelődési és Ifjúsági Ház szabadtéri színpadán zajló esemény lényegében visszatér a régi kerékvágásba.

Eredetileg is zenésztalálkozónak indult, a Coctail zenekarral kezdtünk - idézte fel a régmúlt időket Mészáros Gábor főszervező. Idén a Szentesi Művelődési Központ, az Életjel KKSE és a Murphy Stúdió összefogásának eredményeként három napon át szól majd a zene a "gödörben". A tavalyi évben a Művelődési Központ sikeres rendezvénye volt a szentesi zenekarok éjszakája, ez alkalommal az ott fellépők is a Kurca partira hivatalosak, és csatlakoznak Murphyékhez.

2008. július 11.

Vass Sándor nem fél a feladattól

Vass Sándor lesz Berki András vezetőedző utódja a Pendola-Szentes-Elektroglob férfi vízilabda csapatának kispadján. Vass tagja volt a '80-as évek szentesi sikercsapatának, ifjúsági játékosként bajnoki címet, a felnőtt csapat tagjaként Magyar Népköztársasági Kupát nyert a Szentessel, majd a Kupagyőztesek Európa Kupájában is sikeresen szerepelt. Szentesi játékosként 180 mérkőzésen 105 gólt szerzett.

2008. július 11.

Csónakház-felújítás

Lendületet kaphat a helyi kajak-kenu sport

Körbenőtte a gaz

Úgy tűnik, hogy feléled a tiszai ártérben lévő csónakház. Az épület hosszú évek óta kallódik és benőtte a gaz is. A változás oka a tulajdonosváltás, mely a szentesi kajak-kenu sportágra is hatással lesz a jövőben - tudtuk meg Valkai Zsolttól, a St. Jupát SE vezetőjétől.

2008. július 11.

Érmek

A Ladóczki János Nemzetközi Szenior Emlékversenyen vettek részt a Delfin ESC úszói, Szabadkán. Elsősorban a Szerbiából és Romániából érkezett úszók száma növekedett meg, mert a magyar klubok eddig is szép számmal képviseltették magukat a vendégszeretetükről híres Spartak versenyén. A kánikulában nagyon jól esett a hűvös víz simogatása, talán ennek is köszönhető a Szentesi Delfin ESC versenyzőinek jó szereplése.

2008. július 11.

Biztonságiak sportnapja

Negyedszer hozták el a vándorkupát

Lovas László, Kondorosi István, Samu Csaba, Bordás Lajos csapatvezető, Virágos Lajos, Gyuga Zsolt, Bozsik Zoltán, Pálfi Barna, Földvári N. Zoltán, Gulyás József, Tóth Géza, Finta István

A fegyveres biztonsági őrségek sportnapját négy éve rendezik. A szentesiek csapata elmondhatja: négyből négy, vagyis eddig minden évben ők nyertek.

A 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj egyik objektumát őrzi a Honvédelmi Minisztérium EI. Zrt. Biztonsági és Vagyonvédelmi Igazgatóságához tartozó biztonsági cég, melynek tagjaiból alakult az országos versenyen győztes csapat. A félkatonai szervezet itteni vezetője, egyben a csapat irányítója Bordás Lajos. A nyugállományú főtiszt érkezett az örömteli hírrel.

2008. július 11.

Kurca Regatta

Július 12-13-án, szombaton és vasárnap hagyományteremtő szándékkal evezős versenyt rendez a Kurca belvárosi szakaszán a Szentesi Öregfiúk Vízilabda Sportegyesület. A Kurca Regatta célja a túrakenuzás, az evezés, valamint Szentes természeti és turisztikai értékének népszerűsítése. A verseny nyílt, kortól és nemtől független bárki jelentkezhet, a 4 fős csapatok összetétele is lehet vegyes. Az úszni nem tudóknak a mentőmellény használata kötelező, amit maguknak kell biztosítaniuk.

Július 12., szombat: 9.30 óra Versenyzők regisztrációja a Dózsa-háznál, 10.00 Kurca Regatta ünnepélyes megnyitó, 10.10 Evezős versenyszámok (ladikos, 4-túrakenu, kormányos) selejtezőfutamai, vigaszági futamok, 14.30 Evezős versenyszámok 2. selejtező futamai Egri Viktor helyszíni kommentálásával, 16.45 Badár Sándor műsora a Dózsa-háznál (bárki megtekintheti), 17.30 Közismert sportolók, újságírók, politikusok és művészek túrakenus evezős versenye (hajóba száll Pullai Imre olimpiai és Vajda Attila vb-győztes kenus, Egri Viktor sportriporter, Badár Sándor, Kőhalmi Zoltán, Szirbik Imre, Rébeli Sz. Tamás), 18.00 Flúgos futam (pet-palackból épített úszójárművek felvonulása a Kurcán), 19.30 Vacsora a Családsegítő Központ udvarán, fellép Kőhalmi Zoltán, ugyanitt 20.30 Zene, mulatság.

Július 13., vasárnap: 10.00 Evezős versenyszámok elődöntői és döntői, 12.00 Ünnepélyes eredményhirdetés a Dózsa-háznál.

Nevezni a helyszínen szombat 10 óráig lehet. Fődíjak: 4 személyes túrakenu, 4 m-es ladik, 60 ezer forint.

2008. július 11.

Hőguta

A kiképzőtiszt:
- Papp honvéd, mit gondol, mé' a maga nevét jegyeztem meg először?!
Papp honvéd vigyázzba vágja magát:
- Jelentem, mert csak négy betű!

2008. július 11.

Kis kukta

  • Csípős csirkeszárnyak
  • Kolbászok zöldfűszeres hagymával
2008. július 11.

Visszajárnak a kempingezők

Városunk a nyugalom fővárosa, itt kedvesek, segítőkészek a lakók, emberközeli a múzeum, szép a környezet, s a Kurcából előtotyogó kacsák látványa is magáért beszél. Mindezt a ligeti strandfürdő területén hallottuk a kempingezőktől. Többen a lakókocsis vendégek közül évek óta visszajárnak a Kurca partjára, s ígérik, szívesen jönnek ezentúl is, felveszik műsorfüzetükbe Szentest és környékét.

2008. július 11.

Párizsban tekertek

Három hetes kerékpártúrán vannak július 4. óta a St. Jupát SE tagjai. A nyolc fős csapat a tervek szerint július 27-én érkezik haza Magyarországra. A normandiai partraszállás helyéről indultak a biciklisek, és július 9-én már Párizsból jelentkeztek. A sportolók a lehető legközelebb aludtak a városhoz, mégis majdnem egy délelőttöt vett igénybe, hogy bejussanak a belvárosba. Egész nap jó idő volt.

2008. július 11.

Háromszázezer a nyomravezetőnek

Egy 650 cm3-es Suzuki motort loptak el az elmúlt héten egy szegvári ház udvarából. Az 1,7 millió forintos jármű tulajdonosa jelenleg is külföldön tartózkodik, de szerencsére motorja valószínűleg visszakerül hozzá, mire hazaér a nyaralásból. Az elsődleges rendőrségi adatok szerint a járművet Szerbiába akarták átcsempészni, ám mielőtt a zöldhatáron átmotoroztak volna a lopott Su-zukival, a határőrök hőkamerás rendszerrel észrevették, majd lekapcsolták a jármű vezetőjét. A férfi ellen lopás miatt indult eljárás.

2008. július 11.

Családi események

Született: Gundl Ádámnak és Aszipenku Katalinnak Albert, Pásztor Antalnak és Rabi Ildikó Ilonának Jonatán Áron, Varga Zoltánnak és Kása Juditnak Zoltán, Sütő Csabának és Szemerédi Ildikónak Angéla Tünde, Karsai Sándornak és Hideg Krisztinának Dávid Sándor nevű gyermeke.

Házasságot kötött: Füsti-Molnár András és Antal Anikó, Kovács Károly és Rakonczai Edit, Kőrösi Balázs és Pataki Edina.

Elhunyt: Lakos Sándor, Pintér János, Kánvási Antalné Kondor Julianna, Kapás Zakariás, Kiss Bálint, Dobóvári Károly, Száva Zoltánné Rábai Zsuzsanna, Kodrán Kálmán Sándor, Lázár Mihályné Kotymán Mária.