2008. július 11.

Párizsban tekertek

Három hetes kerékpártúrán vannak július 4. óta a St. Jupát SE tagjai. A nyolc fős csapat a tervek szerint július 27-én érkezik haza Magyarországra. A normandiai partraszállás helyéről indultak a biciklisek, és július 9-én már Párizsból jelentkeztek. A sportolók a lehető legközelebb aludtak a városhoz, mégis majdnem egy délelőttöt vett igénybe, hogy bejussanak a belvárosba. Egész nap jó idő volt.

Az első felkeresett látványosság a Diadalív volt, ami nagy mérete és a környező forgalom miatt lenyűgözte a szentesieket. Körülötte meghatározhatatlan számban cikáztak az autók. Ezután az Eiffel-tornyot nézték meg, ahol nem várták ki a lifthez vezető óriási sort, inkább a torony előtti parkban heverésztek. Ezután a Champs-Elysées következett, ahol találkoztak egy férfival, aki 10 évig tartó kerékpártúrájának egyik állomásaként állt meg a francia fővárosban. Japánból indult, már áthaladt Ázsián és Európán és mint a szentesi bicikliseknek elmondta, a további három-négy évben valószínűleg Afrikában teker majd.
A St. Jupát SE csapata sok időt töltött a Louvre-nál is és a nemzeti ünnep légiparádéjának főpróbáját is megtekintették. Szerdán utoljára a Notre Dame-ot nézték meg, ami a nagy tömeg miatt nem nyújtott akkora élményt, mint amekkorára számítottak. Július 9-re tervezték a Versailles-i kastély felkeresését is, ami a napból kimaradt, viszont másnap ezt is bepótolták.

Az úton lévőkről a St. Jupát SE honlapján találhatók friss információk (www.jupat.hu).

Köszönet az egyesület működését támogatóknak: Szentes Város Önkormányzata, NCA, SZJA 1% felajánlók, Pendola Kft., Dan-Aqua Öntözéstechnikai Kft., Linea-H Bt., Agroteam '97 Bt., Caprix Kft., Gumiabroncs '96 Kft., Beleon és Társa Kft., ITV Szentes Kft., Royal 03 Bt. (Pont Büfé), Csavarker Kft.

(X)