2008. július 11.

Kis kukta

Nagy társaság, kerti készülődés, közös főzés: grillezni jó! Íme, néhány tuti recept és praktikus tanács, hogy vendégeink végül nehogy hoppon maradjanak.

Csípős csirkeszárnyak

Hozzávalók: 12 csirke-szárny, fokhagymás chili-szósz (vagy chiliszósz + zúzott fokhagyma), só, bors, egy kanál méz, fél citrom leve, olívaolaj.

Elkészítés: A csirkeszár-nyak végét levágjuk, a szárnyakat az ízületnél két részre vágjuk. A besózott szárnyakat kis olajjal betesszük egy tepsibe, és puhára sütjük. Közben keverjük össze a többi hozzávalót, és a sült szárnydarabokat keverjük el a szósszal, majd az egész mehet vissza a tepsibe, amíg szép ropogósra sül. Szabadtéren, parázson grillezve még ropogósabb lesz!

Kolbászok zöldfűszeres hagymával

Hozzávalók 4 személyre: 3 fej vöröshagyma, 3-3 szál vegyes fűszernövény (petrezselyem, snidling, bazsalikom stb.) vagy 1 evőkanál vegyes mélyhűtött zöldfűszer, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, 4 grillkolbász/ nagyobb virsli.

Előkészítés: A hagymát meghámozzuk és a fűszernövényeket leöblítjük majd apóra vágjuk. Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk benne a hagymát. Félrehúzzuk, elkeverjük a zöldfűszerekkel és a mustárral. A kolbászokat hosszában bevágjuk, és alufóliára fektetjük. A vágásba tesszük a fűszeres hagymát, és a kolbászokat becsomagoljuk a fóliába. A grillen kb. 15 percig sütjük. Hozzá grillen pirított bagettet, krumplisalátát kínálhatunk.