2008. július 11.

Murphyék partija

Nagy zenész buli a gödörben

Ezen a hétvégén rendezik meg a hagyományos Kurca parti - zenész party-t. A Művelődési és Ifjúsági Ház szabadtéri színpadán zajló esemény lényegében visszatér a régi kerékvágásba.

Eredetileg is zenésztalálkozónak indult, a Coctail zenekarral kezdtünk - idézte fel a régmúlt időket Mészáros Gábor főszervező. Idén a Szentesi Művelődési Központ, az Életjel KKSE és a Murphy Stúdió összefogásának eredményeként három napon át szól majd a zene a "gödörben". A tavalyi évben a Művelődési Központ sikeres rendezvénye volt a szentesi zenekarok éjszakája, ez alkalommal az ott fellépők is a Kurca partira hivatalosak, és csatlakoznak Murphyékhez.

A rendezvény mellett kétnapos tehetségkutató versenyt is szerveztek. Egy szombati úgynevezett popu-lárisat, és egy vasárnapi rockosabbat. Az első ilyen rendezvénnyel 1991-ben rukkolt ki a Fanatic Műhely, melynek győztese a Nyers zenekar volt. A következőn (1998-ban) már tizenhat zenekar mutatkozott be. Voltak szünetek, különböző okok késztették a szervezőket a tehetségkutató elhagyására, aztán most a Punk Alapítvány pályázatának segítségével újra meghirdették a versenyt. Az eseményre 23 zenekar jelentkezett, az első napon 12, vasárnap pedig 11 zenekar lép közönség elé.

- Kiemelt rendezvénye lesz ez nemcsak Szentesnek, hanem Csongrád megyének is. Régóta zenélek, sok tehetségkutatón megfordultam már, vannak jó és rossz tapasztalataim. Azt szeretnénk, ha a versenyzők egy jó gyakorlatnak fognák föl az egészet, és jó élménnyel távoznának. Van egy stúdióm, a győztesnek felvételi lehetőséget biztosítok, de egyéb más díjakat is nyerhetnek a résztvevők. Például rádióban-televízióban, sajtóban szerepelhetnek, helyi fesztiválokon léphetnek fel.

A program július 11-én a Plazmapress együttessel kezdődik este 9 órakor a Zenekarok Éjszakája rendezvény. Éjjel 10 órától a Karahana játszik, 11-től pedig Anima diszkó lesz.

Másnap, szombaton délelőtt 10 órától elkezdődik a tehetségkutató verseny. Pop zenekarok, szólóénekesek, énekes-táncos produkciók láthatók-hallhatók a színpadon. Este 6 órától a Pom Pom Együttes lép fel, 7 órakor Jelfürkész koncert lesz, majd táncház Harangozó Veronikával, Gulyás Ferenccel és Nagy Tamással (utóbbi kettő a Nox együttes frontembere). Este fél 9-től a szegvári Fecsegő Lányok adnak koncertet, fél 10-től a Murphy Band lép színpadra. A vendég: Imre Zsuzsa, az Eurovíziós dalversenybe jutott dal előadója. Éjjel fél 11-től Just koncert lesz, fél 12-kor kezdődik a Fuvi Band buli.

Július 13-án, vasárnap délután 2 órakor folytatódik a tehetségkutató verseny, rock, blues, punk, metál zeneka-rokkal a színpadon. Este 7 órától a Sweet Sixten, 8 órakor a Takács Tamás DBB lép fel.