2008. július 11.

Négy ország gyerekei táboroztak

Nemzetközi kézműves, kulturális és sport gyermektábort szervezett a Szabadidős Sportklub és a Szentesi Gyermekbarátok "4 ország - 4 város" elnevezéssel. A táborban a romániai Gyergyóremetéről, Dombravitáról (Újszentes), szerbiai Novo-Orahovóból (Zenta-gunaras) Szentesről és térségéből vettek részt gyermekek, összesen ötvennégyen.

Az egyhetes kikapcsolódásban délelőtt különböző kézműves foglalkozásokon vettek részt a gyermekek, délután ellátogattak a város közigazgatási és kulturális intézményeibe, sportfoglalkozás tartottak a Dr. Papp László sportcsarnokban a klub szenior kézilabdásainak vezetésével. Kirándultak Csongrádra, illetve lubickoltak a szentesi strandon.

A nagy szorgalommal és vidám hangulatban zajlott foglalkozásokon barátságok is szövődtek a szentesi és külhoni gyerekek között, akik közül öten román anyanyelvűek voltak. Sajnos, a szlovákiai Fülekről nem tudtak eljönni a gyermekek. Péntek délután a tábor zárásaként a szokásoknak megfelelően minden csoport előadta saját kis műsorát. A legnagyobb sikert a gyermekbarátok műsora aratta a citerakísérettel előadott fergeteges népdalokkal. Nagy sikere volt a Hankó Györgyné tanárnő által vezetett népdaltanulásnak és a körtáncnak, melyben mindenki részt vett. Búcsúzóul a támogatóink által felajánlott sütemények és torta kóstolására került sor. Ezután a kölcsönös ajándékozások következtek. Elhangzott a "Jövőre találkozunk veletek ugyanitt!" mondat is.

Közeljövőben megvalósuló nemzetközi programjaink:

A szentesi Gyermekbarátok csoportja Gyergyóremetére utazik a hónap végén egyhetes kézműves táborba, melyre jelentkezni Gágyor Jánosnénál lehet. Továbbá küldöttség vesz részt a zentagunarasi falunapon is. Szeptemberben várjuk a gyergyóremetei felnőtt sportcsoport hagyományos látogatását. A Gyermekek Világnapja tiszteletére tartandó gálaműsor keretein belül ismét megrendezzük az amatőr tánccsoportok fesztiválja.

A rendezők nevében

Léhi Gábor
Szabadidős Sportklub elnöke