2008. június 27.

A gyógyfürdőt is visszavenné a város

A Csongrád Megyei Közgyűlés napirendjére beadványt nyújtott be Szirbik Imre polgármester, a megyei önkormányzat tagja, országgyűlési képviselő. Abban szerepelt a város tulajdonában lévő gyógyfürdő visszavétele azzal a szándékkal, hogy az intézményt a város üzemeltetné tovább. Erről tájékoztatta lapunkat.

Elmondta, a város benyújtotta úgynevezett gyógy-idegenforgalmi pályázatát. Amiről most vitatkozhatnak az, hogy időközben változtatták meg a kiírást vagy sem, mert amikor elkezdték pontozni, akkorra beadási feltétellé vált, hogy a pályázónak rendelkeznie kell úgynevezett OEP-szerző-déssel támogatott szolgáltatással.

- Ez a strandon nincs meg, viszont van egy gyógyfürdő a városban, amely teljes egészében OEP-szolgáltatást biztosít. Logikus a kérés, hogy a kórházhoz lazán kapcsolódó, fenntartásilag az országban egyedülállóan az egészségügyi intézményhez tartozó gyógyfürdő kerüljön vissza a városhoz, annál is inkább, mivel az önkormányzat úgy is átalakítja az uszoda működtetési rendjét és intézményi struktúráját. Egyesítve a két intézményt, közösen pályázva nagy nyerési esélyt kap a település. Ez volt a kérés a megyétől - jelentette ki a polgármester, majd így folytatta:

- Érveink alátámasztására elmondtuk: a megye érdekeit nem sérti, gazdasági hátrányt számára nem okoz, és a cél is megegyezik a közgyűlés idegenforgalmi koncepciójával. Az előkészítések során nem is merült föl különösebb gond a dologgal kapcsolatban, és számomra meglepő volt az a vehemencia, amellyel a megye vezetése visszautasította, első körben le is szavazta az indítványt. Majd újra napirendre tűzve odáig eljutott, hogy kezdődjenek tárgyalások. Most itt tartunk, ha úgy tetszik, az orrunk előtt becsapott ajtó kicsit nyitva maradt, az elkövetkező hetek döntik majd el, hogy becsukódik-e, avagy kinyílik, s a pályázat esélyt kap. A pályázat beadási határideje novemberben lesz, addigra el kellene intézni mindent.