2008. június 6.

Gólzáporos hazai búcsú

Minden erőlködés nélkül rúgott egy hatost a Szőregnek a Szentesi Kinizsi megyei másodosztályú labdarúgó csapata, és mivel a Székkutas botrányszagú mérkőzésen kikapott az UTC-től, így ismét Bozóki Zoltán tanítványai vezetik a tabellát az utolsó forduló előtt. Ha a hétvégén nyer a Kinizsi Apátfalván, akkor bajnokként biztos feljutó a megyei első osztályba.

Magabiztosan kezdett a Szentes, az első játékrész végén kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre Págerék. Ha voltak is reményeik a vendégeknek, hogy innen akár csak egy pontot is meg tudnak menteni, akkor ezek a remények a második félidő kezdetét követően szertefoszlottak. Ekkor ugyanis már a harmadik gólnak örülhettek a szentesi fiúk, majd ezt követően még háromszor mehetett középkezdéshez a szőregi gárda. Az az igazság, hogy akár nagyobb különbségű is lehetett volna a Kinizsi győzelme, mert még három-négy komoly ziccer maradt kihasználatlanul. A csapat mindenesetre szép győzelemmel búcsúzott közönségétől, az évad utolsó bajnokiját Apátfalván vívja meg a gárda. A Székkutas veresége - három játékost is kiállított a korábbi listavezető csapatból a játékvezető szombaton - azt jelenti, hogy a Kinizsi sorsa saját kezében van, győzelme esetén a mieink a bajnokok.

Bozóki Zoltán vezetőedző szívesen emlékezett az elmúlt szezonbeli apátfalvi meccsre, ezen a találkozón ugyanis 3-1-es szentesi siker született. Ezzel az eredménnyel gyaníthatóan idén is kiegyezne a mester. Ehhez azonban végig fegyelmezett játékra lesz szükség, semmilyen provokációnak nem szabad felülni, kizárólag a saját játékukra figyelve kell pályára lépni. Ez azt jelenti, hogy a rövidpasszos játékkal előre építkezve, feltolt védekezéssel próbálnak "operálni" Mihály Róberték. Az összecsapást Lajos Máté tanulmányi, Gyukics pedig egyéb elfoglaltsága miatt hagyja ki. Ha bajnokként tér haza a csapat, akkor valószínű, hogy szombaton este már ők is kiveszik a részüket a közös ünneplésből.

H. V.