2008. május 23.

Korosztályok két távon

Görögországi szálláslehetőség a győztesnek

Múlt hét végén került sor első alkalommal az I. Joker Amatőr kerékpárversenyre és teljesítménytúrára. A verseny győztese Bodrogi Csaba, aki különdíjat is kapott, egy egyhetes görögországi szálláslehetőséget. Az utánpótlás korú versenyző profi szinten gondolkodik és most kezd komolyan belemerülni a sportágba - tudtuk meg Valkai Zsolttól.

A St. Jupát SE vezetője elmondta, hogy a rendezvénynyel két fő céljuk volt. Szerették volna a biciklizést népszerűsíteni és lehetőséget akartak mindazoknak nyújtani, akik komolyabban szeretnék űzni a sportágat. Teljes vertikumban szerették volna átfogni a különböző korosztályokat, a megmérettetésen 11 éves volt a legfiatalabb, míg 60 év felett volt a legidősebb versenyző, akik különböző korcsoportokban, valamint családi kategóriában indulhattak.

- Úgy érzem, hogy jól sikerült a 44 résztvevős verseny, bár a szervezésnek még mutatkoztak a gyermekbetegségei, melyeket jövőre megpróbálunk kiküszöbölni. Tapasztalatokat gyűjtöttünk. A jelenlévők jól érezték magukat, s elmondhatjuk, hogy vidékről is csatlakoztak a hétvégi biciklizéshez. Hódmezővásárhelyről érkezett egy csapat, de Szolnokról is megjelent egy olyan csoport, akikre nem számítottunk. Volt egy dunántúli nevezőnk is - öszszegzett a verseny után Valkai Zsolt.

Két távot győzhettek le a vállalkozó kedvűek a hét végén. A rövidebb 20 kilométeres szakaszon bárki részt vehetett, míg az 56 kilométeres kört a komolyabban bringázók teljesíthették. Utóbbi távon jó átlagok születtek, s az itt versenyzők komolyan meg is mérkőztek egymással.

- Úgy érzem, hogy most a verseny internetes meghirdetése is pozitívan sikerült. Más települések lakosai is látták, hogy ilyen rendezvény is van Szentesen. Ezen kívül pedig különdíjat is biztosított egy utazási iroda, akit nem mi kerestünk fel. Remélem, hogy velük hoszszú távú együttműködés alakul ki - mondta a St. Jupát vezetője.

Az egyesület szervezésében idén még több rendezvényen indulhatnak a kerékpárosok. Ősszel két futamot szerveznek. Az Autómentes-napon gyorsulási verseny lesz a Kossuth utcán, ami egy rövid, pörgős és látványos megmérettetésnek ígérkezik. Ezen kívül szeptemberben sor kerül a már hagyományos moutain bike futamra, a Tisza árterében.

Cseh-Lakos

 

Gördülő generációk

A St. Jupát SE Gördülő generációk, együtt a cél felé elnevezéssel kerékpáros kirándulásokat szervez korhatár nélkül. A rendezvénysorozatnak ez az utolsó tavaszi állomása. Az őszszel is háromszor találkoznak majd, minden alkalommal szombati napokon. A rendezvénnyel az a céljuk, hogy a kirándulásokon a különböző korosztályokhoz tartozó emberek bele tudjanak kóstolni a kerékpáros életbe. Az egyesület csupáncsak kedvet akar csinálni a biciklizéshez, a távon bárki elindulhat abszolút előképzettség nélkül, még speciális jármű sem kell hozzá.

A rendezvénysorozat harmadik programja május 31-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz, a csapat a Dózsa-ház (Csongrádi út 2.) elől indul majd. Információ: 20/321- 1693. www.jupat.hu/programok.