2008. május 23.

Expó grillpartival

Az eddigi legtöbb, azaz 75 kiállítóval nyílt meg a Szentes Expo múlt hétvégén. A háromnapos marketingkiállítás az egykori kereskedelmi napokból nőtte ki magát, s idén már 16. alkalommal rendezte a Dia-Média Top Kft.

Az expó területén ismét nagy volt a zsongás, érkeztek a régión túlról is kiállítók, bár a legnagyobb helybeli cégek idén nem mutatkoztak. Viszont először Szentes lengyelországi testvérvárosa, Skierniewicze is képviseltette magát egy standon. Kívül autócsodák és virágüzletek, bent bútorok, kerékpárok, hőszigetelő rendszerek, játszóteret forgalmazó üzlet is kínálta portékáját. Ezúttal kitelepült több, az egészséges életmóddal, bioélelmiszerrel, egészségállapot felméréssel foglalkozó vállalkozás is, mondta Molnár Anita marketing koordinátor.

A megnyitó alkalmával több különdíjat kiosztottak, köztük a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaráét, mely a Viesmann Kft.-t jutalmazta. A szervező cég, a Dia-Média Top Kft. vásárdíját a Ciklon Kft. kapta. Az expó marketingfőnöke azt is elárulta, miért esett a választásuk a festékcentrumra: az előkészületek során azt tapasztalták, hogy az üzlet munkatársai rengeteget dolgoztak a standon, és minden beszállítójukat bemutatják. A szegedi központú kft. szentesi üzletének vezetője, Béry Istvánné is úgy érezte, a sok kis árucikket kipakolni volt a legnehezebb. A szó szoros értelmében az ő standjuk volt a legszínesebb, köszönhetően a számos festékesdoboznak, ragasztónak, szerszámoknak. Az expót jó lehetőségnek tartja a kereskedő, hogy bemutathassák kibővített új üzletük kínálatát, mely a régi posta épületében található. Most először vettek részt a kiállításon, mert olyan sok új termék jelenik meg, hogy muszáj megmutatni a leendő vásárlóknak. Az üzletvezető azt is kiszámolta, hogy a városban sok a festéküzlet: 2800 szentesi lakosra jut egy bolt. Ha lehetőségük engedi, jönnek jövőre is.

Az expó második napján rendezték meg a grillpartit, melyen így első alkalommal még viszonylag kevés volt a résztvevő. Azonban a jó hangulat, mely a sütögetést övezte, és a sok érdeklődő azt mutatja: lesz még folytatása. Az Ízek utcájának elnevezett területen a sportcsarnok előtt vidám volt a szabadtéri ételkészítés, de a zsűrizés is. A csapatoknak ugyanis mulatós zenére lejtett szabadon választott tánccal kellett szervírozniuk az étkeket a zsűri asztalára. A grillparti fővédnöke, a Receptklub című tévéműsor mesterszakácsa, Kovács Lázár is dicsérte a szentesiek gasztronómiai tudását. A csapatok olyan különdíjakat is elvittek, mint a legpuhább hús, a legjobb zöldség -, vagy halétel. A fődíjat, az Arany Bogrács-vándordíjat a T-Max csapata, Török Judit, Tóth Melinda és Újvári Lajos védheti.

(darók)