2008. május 23.

Megvan a sorozatbetörő

Még áprilisban indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen, aki az egyik Villogó utcai ház garázsából horgászbotokat vitt magával mintegy kettőszázezer forint értékben. Az elkövetőt az elmúlt héten elfogták a rendőrség munkatársai. A gyanúsított kihallgatása során kiderült, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy betört egy Mátyás király utcai élelmiszerboltba, ahonnan dohányárut és rágógumit tulajdonított el. Mindezeken túl egy magánházba való betöréssel is gyanúsítható, ahonnan házimozi alkatrészeket vitt el, illetve ő lehetett az, aki kétszer is betört az Atlanta ételbárba. A férfi és társai ellen lopás, orgazdaság, és bűnpártolás miatt folyik eljárás.

Az elmúlt vasárnap hajnalra virradóra történt, hogy a Damjanich utcai általános iskola elé kiültetett gömbakácokat tette tönkre valaki. A négy fát egész egyszerűen kettétörte az ismeretlen vandál.

Százezer forintot loptak el egy idős hölgy lakásából az elmúlt hétvégén. Az elkövető a házigazda figyelmetlenségét és hiszékenységét használta ki.

Közeledik a nyári szezon, benépesülnek a strandok, fürdők. Az alapvető fürdőzési szabályokon túl érdemes figyelmet fordítani értékeink megőrzésére, biztonságos tárolására is. Értéktárgyakat, jelentősebb készpénzt, mobiltelefont ha lehet, ne vigyünk a strandra, ha mégis, akkor ne hagyjuk őrizetlenül, vagy helyezzük zárható helyre.

H. V.