2008. május 23.

Bronzérem és örömtánc

Talpra álltak az elődöntőben elszenvedett már-már megalázó vereséget követően, és izgalmas mérkőzésen nyertek a Győr ellen a Legrand-MetalCom-Szentes labdarúgói. A hétfő esti, hazai 3-2-es siker azt jelenti, hogy a 2007/2008-as bajnokságot a mieink a dobogó harmadik fokán zárták. A bronzmérkőzésen a félidőben már háromgólos volt a szentesi előny, a vége mégis roppant izgalmasra sikeredett.

Brinszky gyors gólja nyugtatóan hatott az elődöntőhöz képest megerősödött szentesi csapat játékára. Gyakorlatilag egy komplett kezdőcsapat hiányzott akkor, most viszont Kerepecki, Ábel, Szarvas, és a labdarúgó NB I-be feljutott Kecskemét által erre a találkozóra elengedett Koncz Zsolt is a pályára léphetett. Pörgött is rendesen a Legrand, mintha kicserélték volna az egy héttel ezelőtt látott gárdához képest a mieinket. Harcosak voltak, küzdöttek minden labdáért, nem volt megállás egy pillanatra sem. Ezen az estén szerencsére a szebbik, az ősszel oly sokszor látott arcát mutatta a társaság.

A második találat előtt Koncz tálalt pompásan Szabó Árpád elé, akinek nem okozott nehézséget közelről a hálóba pofoznia a labdát. A 18. percben már háromgólos volt az előny, Bíró kapus kidobását követően Szarvas tolta meg nagyszerűen a labdát a kifutó Komáromi előtt, aztán az üres kapuba már nem okozott nehézséget begurítani a bőrt. Fordulás után mindent egy lapra feltéve kezdett el rohamozni a Győr, saját kapuja elé szorult a Szentes. A vendégek nyomása a 26. percben érett góllá, ezt követően akadtak helyzetek mindkét oldalon, gól azonban nem született, annak ellenére sem, hogy a 15. perc elejétől kezdve kapusukat lehozva, egy plusz mezőnyjátékossal igyekezett gólt elérni a Győr. A 18. percben a Kelleren irányt változtató labda pattant Bíró kapujába. Ekkor már sejteni lehetett, hogy pokoli majd' három perc vár a mieinkre, ám sikerült kivédekezni a legveszélyesebb szituációkat is, így a végén jöhetett a hazai örömtánc. Némethy László vezetőedző szerint a játékosok bebizonyították, hogy igazi sportemberek, mindenki a maximumot hozta ki magából. A Győr nagyon jó csapat, válogatott játékosokkal kiegészülve, óriási fegyvertény a legyőzésük. Koncz Zsolt elmondta, hogy az elmúlt csütörtökön átbeszélték az elődöntő történéseit, és szerencsére sikerült bebizonyítaniuk azt, hogy ha egységesek tudnak lenni, akkor sikeresek is lehetnek. Koncz büszke az egész csapatára, és hatalmas sikernek tartja, hogy harmadikok tudtak lenni az idén a bajnokságban. Egységesek voltak végig, még akkor is, amikor komoly vereségeket szenvedtek, de ilyenkor is mindenki beállt a sorba, és egy irányba húzták a társaság szekerét.

Az elmúlt héten azt írtuk, kár lenne leírni a 0-15 után ezt a csapatot. Örülünk, hogy igazunk lett.

H. V.