2008. május 23.

Családi nap a Hungeritnél

A rendezvényig megoldódott a probléma

Közel négyezer ember kapcsolódott ki és pihent idén a Hungerit Zrt. által rendezett már hagyományos családi napon. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kedveskedtek programokkal a szervezők, akik még az ebédről is gondoskodtak. A rendezvény idején csak a vállalat dolgozói mehettek be a ligeti sportuszodába, a város lakosai, illetve a bérlettel rendelkezők előtt is zárva tartott a strand.

Idén 4300 adag gulyáslevessel várták a strandolás és a játékok után megéhezett dolgozókat és családtagjaikat, s ehhez 800 kilogramm pulyka felsőcombot, 80 kilogramm vöröshagymát, sárgarépát és zellert, 10-10 kilogramm fűszerpaprikát és fokhagymát, 2-2 kilogramm őrölt borsot és köménymagot, valamint 40 liter étolajat használtak fel. Az asztalra a leves mellé meggyes, almás és túrós rétes is került, illetve egy-egy alma - tudtuk meg Nagy Márton főszakácstól, aki elárulta: 25-30 ember folyamatosan dolgozott, hogy minden flottul menjen, s a rendelkezésre álló három óra alatt több mint négyezer ember megebédeljen. Most nem óriásbográcsban készült a gulyás, helyette több száz literes üstökben készítették, hogy mindig frissen és forrón tálalhassák.

Az ebéd előtt és után mindenki kipróbálhatta a strand medencéit és csúszdáit, s felhőtlenül szórakozhatott a családi napra hozott játékokkal. Egész napos program volt az oroszlánszelídítés, a kötéltánc, a zsonglőriskola, a késdobálás és a levegő akrobatika elnevezésű játék, de a falmászást, az ugrálóvárat, a lovas rodeo-t, a trambulint és a kézműves foglalkozásokat is kipróbálhatta mindenki. A gyerekek részt vehettek különböző versenyszámokban is, melyek között idén a limbóverseny, a páros zsákban futás, a szellemi vetélkedők, a sorversenyek, a logikai játékok szerepeltek. A hagyományos elfoglaltságok is teret kaptak, hiszen bárki bepillantást nyerhetett a nemezelés, a kosárfonás, a mézeskalács- és a bábkészítés rejtelmeibe.

Mindenki jól érezte magát, így látta ezt Magyar József, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója is, aki lapunknak elmondta: a dolgozóknak szól ez a nap, s örül annak, hogy jól érzik magukat az emberek. Sok gyerekkel beszélt, a gyerekek őszinték, nem beszélnek mellé, s mindannyian azt mondták, hogy tetszik nekik a rendezvény.

- Nem lenne jobb, ha a Hungerit Zrt. az általános szokások szerint a rendezvényre költött összeget szétosztaná a dolgozók között? - kérdeztük a vezérigazgatót.

- Úgy gondolom, hogyha szétosztanánk a pénzt, akkor nem biztos, hogy a gyerekekre költenék a szülők. Ez a nap pedig elsősorban a gyerekekért és a családokért van. A munkahelyen nincs idő arra, hogy a dolgozók megbeszéljék a problémákat, itt viszont nyugodtan le tudnak ülni olyanok is, akik egész évben csak két szót váltanak egymással. Szórakozni és kikapcsolódni tudnak, s emellett teljes ellátást is kapnak - válaszolta Magyar József, aki szerint a családi nap a városnak is jó reklám. Elmondta: - A beszélgetésekből kiderült, hogy sokan még nem is voltak az uszodában. Az azonban egy kicsit bosszant, hogy a strand vezetésével külön csatát kellett vívni azért, hogy normális árért kapjuk meg az intézményt egy napra. Már gondolkoztunk azon, hogy elvisszük a rendezvényt Gyopárosfürdőre, ahol sokkal olcsóbban, jobb kiszolgálást biztosítottak volna. Azonban úgy gondolom, hogy szentesi vagyok, s a szentesi helyeket, lehetőségeket kell támogatni. Több ezer ember jött el a családi napra, köztük olyanok is, akik még sohasem voltak a strandon, s ha csak a fele fog visszajönni vendégként, már az is nyereség a városnak.

Szirbik Imre polgármester szerint is jó reklám az uszodának a Családi nap. - Valóban felmerült, hogy elviszik a városból a rendezvényt, de kölcsönös kompromisszumot kötöttünk, s úgy gondolom mi is jól forgattuk az adófizetők pénzét. Természetesnek tartom, hogy a következő évi rendezvény előkészítése kapcsán korábban üljünk le és találjunk olyan megoldásokat, hogy a város legnagyobb adófizetője és az intézmény is kölcsönösen jól járjon. Jó a városnak, ha ezt a programot folyamatosan itthon tudjuk tartani. Eljutott hozzám a hír: nem megkülönböztetés-e a vállalatnak odaadni egy napra az uszodát. Úgy gondolom, hogy amikor Szentes lakóinak egytizede eljön és jól érzi magát, akkor ez pozitív diszkrimináció. Ezen kívül ha végigtekintünk az elmúlt éveken, akkor nagyon forró kánikulai napnak kell ahhoz lennie és nagyon sok rendezvénynek, hogy ennyi ember bejöjjön a fürdőbe. A másik pedig: a családi nap nagyon jó reklám a strandnak, mert sokan egyébként nem engedhetik meg maguknak, hogy a belépőt és a fogyasztást is fedezzék a fizetésükből - válaszolta kérdésünkre a polgármester.

Cseh-Lakos