2008. május 16.

Az utcán verekedtek

Verekedés volt pünkösd hétfőjén az Új utcában. Egy vidékről a városunkba rokonlátogatásra érkező pár hölgy tagjának volt élettársa jelent meg a helyszínen - családtagjai kíséretében -, majd szóváltás alakult ki a két csoport között, ami később tettlegességig fajult. A verekedésben előkerültek a botok is, majd később - az eddig rendelkezésre álló adatok alapján - a hölgy jelenlegi élettársát autóval elgázolták. A férfi a balesetben a kezét törte. A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a vizsgálatot. Esetleges szemtanúk jelentkezését is várják a rendőrkapitányságon, az ő segítségükkel néhány kérdéses részlet lehetne tisztázható.

Május 12-re virradóra egy szegvári magánházba törtek be ismeretlenek. A roppant hidegvérű tolvajt az sem zavarta, hogy a házigazdák otthon aludtak. Az ajtó nyitva volt, a betörő pedig készpénzt, ékszert, és műszaki cikket vitt magával mintegy 120 ezer forint értékben.

Otthonában találtak holtan egy egyedülálló nőt, aki az elsődleges vizsgálati eredmények szerint nagy menynyiségű gyógyszert szedett be. A rendőrség munkatársai közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a rendkívüli haláleset körülményeit. Idegenkezűségre utaló nyomokat nem találtak a rendőrök.

Május 13-ára virradóra, a Köztársaság utca egyik emeletes házának lakásába tört be az ott lakó hölgy volt barátja úgy, hogy nemes egyszerűséggel berúgta az ajtót. Köszönés helyett a féltékeny férfi bántalmazta a hölgyet, annak édesanyját, és a hölgy új élettársát. Később a család segítségére siető rokont is megütötte az utcán. A férfi ellen magánlaksértés és garázdaság miatt indult büntetőeljárás.

Tolvaj járt, és tolvajt fogtak a középiskolai kollégiumban. Az egyik helyiségből laptop és mobiltelefon tűnt el. Később ezeket a tárgyakat megtalálták, és kiderült, hogy az egyik ott lakó diák lopta el őket. Érdekesség, hogy éppen ebben az ügyben folyt a kihallgatás, amikor újabb bejelentés érkezett, miszerint, szintén ebben a kollégiumban, ezúttal egy MP4-es lejátszó és készpénz vált kámforrá. Ez utóbbi esetnek egyelőre még nincs gyanúsítottja.

Kétszer is betörtek egy városközpontban lévő szórakozóhelyre, két egymást követő hétvégén. A tettesek mindössze a váltópénzt találták a kasszában, mindkét alkalommal.

Betörték a sétálóutcában lévő műszaki üzlet kirakatát május 5-re virradóra. A bűnözők a kirakatban lévő műszaki cikkeket vitték magukkal.

H. V.