2008. május 16.

Civil tér és strand-party

Uszodai szezonnyitó és szervezeti ismerkedés egy helyen

Uszodai szezonnyitót rendeztek a hétvégén a ligeti sportuszodában, melyen nemcsak a fürdő szolgáltatásait próbálhatták ki az érdeklődők, hanem a városunkban működő civil szervezetek profilját is megismerhették. Az úgynevezett Civil téren a legváltozatosabb programokra hívogatták a látogatókat.

A rendezvény résztvevői a civil szerveztek sátrainál íjászkodhattak, kipróbálhatták a mászófalat, strandröplabdázhattak, focizhattak és különböző kézműves tevékenységekben vehettek részt. Megtanulhatták a középkori bajvívás fortélyait, s egy tulajdonképpeni civil expo keretében bepillantást nyerhettek a különböző szerveztek tevékenységébe is. Ezen kívül ízelítőt kaphattak a vízilabda sportból, vízi-csúszdázhattak és csónakázhattak is, illetve szentesi zenekarok fellépését hallgathatták meg.

A több száz főt megmozgató, az önkormányzat, az NCA Önszerveződés Szakmai és Területi Együttműködés Kollégiuma, valamint a Mosolygós Hálózat támogatásával megszervezett rendezvény a tavalyihoz hasonlóan idén is nagyon jól sikerült.

- Gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálták az egynapos programban a számukra megfelelő szórakozási formát, a civilek pedig széles körben tudtak bemutatkozni, tagokat toboroztak és támogatókat szereztek, illetve kapcsolatokat tudtak egymás között is kiépíteni - értékelt a rendezvény végén Rakk László szervező, aki számára külön öröm volt, hogy a legkülönbözőbb területekkel foglalkozó csoportok is képviselték magukat.

Felállította sátrát és bemutatta profilját az 595-ös számú Bethlen Gábor Cserkészcsapat, a Szivárvány Művészeti Iskola, a Családsegítő Központ Pepita Macska intézménye. Jelen volt a Mosolygósabb Régióért Kulturális Közhasznú Egyesület, a Szentesi Farkasok csapata, a Jó Úton Lóháton Alapítvány, a St. Jupát SE, a Zenthus János Hagyományőrző Egyesület, az Életjel KKSE, a Szabadidős Sportklub, a mozgáskorlátozottak szentesi szervezte, és a Lidércfény Online Magazin is.

Cseh-Lakos