2008. május 9.

Nagyot úszott

Mizere Flóra

A Szentes Városi Úszó Club több versenyzője is kiválóan szerepelt, s szinte mindenki javított korábbi eredményén a Hajdúszoboszlón rendezett 8. Árpád Kupa úszóversenyen. Sűrű mezőnyben kellett helyt állniuk, 37 egyesület 487 úszója között. A mezőny erősségét jelzi, hogy 200 lány gyorson 27 futamot indítottak.

Az éremtermés bő volt: a már Pécsen élő, de újra nálunk versenyző Mordvincev Sándor 100 m gyorson, háton és 200 m pillangón első, 200 gyorson második lett. Csák Anikó 200 m mellen nyert. A pontszerzők közül különösen Sarusi Kis Adél teljesítményét dicsérték Paulovics Tamás és Vincze Edit edzők. A nagy bravúrt ezúttal Mizere Flóra szolgáltatta. A 13 éves lány 200 m gyorson eddigi legjobbján 3 mp-et javítva nyert aranyat. Ez több méteres javulást jelent a medencében. Flóra, aki 4 éve úszik, a szakmai segítséggel magyarázza a kiugró eredményt: eddig nem maximális erőfeszítéssel úszta végig a résztávok mindegyikét, most viszont eljött az idő, hogy egyformán teljesítse mind a két százat. A versenyen korosztályában elnyerte a legeredményesebbnek járó különdíjat. A LEN-ponttáblázaton, melyet mindig az aktuális világcsúcshoz viszonyítanak, most Flóráé lett a legjobb idő.

A klub legjobbjai már nagyon készülnek a május 24-én és 25-én a ligeti uszodában megrendezésre kerülő Óvodától az olimpiáig elnevezésű versenyre. Köztük Flóra is, aki minden számban indul. Tavaly elhozta a kupát, azt mondja, idén is megpróbálja.

D. J.