2008. május 9.

Civilek civileknek

A strand összes szolgáltatását kipróbálhatják

Civil tér elnevezéssel hétvégi kikapcsolódásra, uszodai szezonnyitóra és a civil szervezetekkel való ismerkedésre várják a város lakosságát a ligeti sportuszodába. Nem először. A tavalyihoz képest ez alkalommal nem ingyenes a belépés, viszont a jelképes összegért cserébe az intézményben lévő összes állandó és a rendezvényre külön biztosított sportolási és szórakozási lehetőséget kipróbálhatják a résztvevők.

Ízelítőt kaphatnak a vízilabda sportból, íjászkodhat-nak, mászófalon mérhetik fel képességeiket, csónakázhatnak, vízicsúszdázhatnak, strandröplabdázhatnak és kosárlabdázhatnak. Ezen kívül büntetőrúgó versenyben, tudáspróbán, középkori fegyverbemutatón vehetnek részt. Akik kedvet éreznek hozzá, azok kipróbálhatják a francia területekről elterjedt pétanque-ot, megmártózhatnak az uszoda bármely medencéjének vizében és megrajzoltathatják saját portréjukat is.

- Koncertekkel is várjuk az érdeklődőket, hiszen az egész napos május 11-i eseményen bemutatkozik a blues és rock elemekre épülő zenét játszó Sweet Sixten zenekar és színpadra lép az akusztikus zenét megszólaltató Jelfürkész zenekar is - tudtuk meg a szervezőtől. Rakk László lapunknak elmondta az önkormányzat, az NCA Önszerveződés Szakmai és Területi Együttműködés Kollégium, valamint a Mosolygós Hálózat támogatásával és segítségével megvalósuló rendezvényről: A szervezők célja az volt, hogy egy aktív rendezvényt hozzanak létre, melyen a strandfürdő szolgáltatásainak megismerése mellett a civil szervezetek életébe és tevékenységeibe is bepillantatnak az érdeklődők. A Civil tér tulajdonképpen egy társrendezvénye a nemrég megrendezett III. Hálózatépítő Civil Napnak, ami szakmai nap volt. A hétvégi program egyfajta civilexpo, amin a különböző civil szervezetek bemutatkozhatnak a város lakossága előtt, megismertetetik sajátos profiljukat, illetve tagokat toborozhatnak.

Cseh-Lakos