2008. április 18.

A bajnokot is legyőzték

A rájátszás párharcaival folytatódott a női vízilabdázók első osztályú bajnoksága, és ennek az első fordulónak a legnagyobb meglepetését a Hungerit-MetalCom-Szentes együttese okozta azzal, hogy a fővárosban 12-10-re győzték le a bajnoki címvédő Domino-Honvédot. Az egyik fél nyolc megszerzett pontjáig tartó mérkőzéssorozatnak a budapestiek vághattak neki sokkal nyugodtabban, hiszen a korábbi, egymás elleni eredményeik alapján 4-0-ról indult a vetélkedő- a javukra. Az elmúlt hetekben, hónapokban mindig nagy zakót kapott a Szentes a Dominótól, és a mostani találkozó is úgy indult, hogy megint nagy verés lesz a vége. 0-3 után azonban talpra állt a Hun-gerit, majd nagyszerű játékkal teljesen felőrölve ellenfelét már 10-6 arányban is vezetett a bajnok ellen. Ezt követően - némi játékvezetői hátszéllel - magára talált a Honvéd, sikerült is az egyenlítés a házigazdáknak, ám a végjáték ismét a mieinké volt, Győri, majd Ábel góljára nem érkezett válasz a másik oldalról. Dr. Tóth Gyula, a Hungerit mestere szerint 0-3 után is érezhető volt, hogy lesz erő a lányokban a felzárkózáshoz, majd egységes, kiváló csapatmunkával a győzelmet is sikerült megszerezni. Április 25-én, pénteken városunkban rendezik a következő "menetet", és ha itt sikerülne nyerni, akkor teljesen nyílttá válhatna a döntőbe jutásért folytatott párviadal.

Ami a férfiakat illeti, ők majd április 19-én, szombaton kezdik az egyik fél két győzelméig, és a hetedik helyért folyó versengést.

Mint utóbb kiderült az a Pécs lesz az ellenfél, akikkel mindig hatalmas csatákat szokott vívni a Pendola, és minden bizonnyal így lesz ezúttal is. Berki András vezetőedző szerint egyáltalán nem valószínű, hogy csalódott és motiválatlan Péccsel játszanak majd, sőt, a mester véleménye az, hogy vendéglátóik számára kizárólag a hetedik hely az elfogadható. Saját együtteséről szólva hozzátette: igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni a mérkőzésből.

Április 12. fiú utánpótlás OB I. Cegléd-Szentes fiú serd.: 8 - 14, fiú gyerm.: 15 - 7.

Április 12-13. Vidékbajnokság '96- os csapatok: Szentes-Debrecen fiú 15 - 5, Szentes-HVSC fiú 3- 4, Szentes-Békéscsaba lány: 16-3, Szentes-Kassa lány 1 -12.

Április 13. lány utánpótlás OB I.: Győr-Szentes lány gyerm. 8-13

Fiú utánpótlás OB I. Szentes-OSC fiú gyerm. 17-5, fiú serd. 23-7, fiú ifi 9-7.

H. V.