XL. évfolyam 15. szám

2008. április 18.

Hetvenmillió a bázisra

A tárca mégis adja a pénzt

Hosszas tárgyalások eredményeként az egészségügyi tárca saját keretéből 70 millió forinttal járul hozzá a szentesi légimentő-bázis létrehozásához. A hírt közös sajtótájékoztatón jelentette be Horváth Ágnes egészségügyi miniszter és Szirbik Imre országgyűlési képviselő. Szentes polgármestere lapunknak elmondta, az a megmozdulás és akarat, amely a térség önkormányzatai részéről elindult, mára találkozott azzal a döntéssel, amely közel egy esztendeje Szentest jelölte ki a feladatra.

2008. április 18.

Kapcsolódás a kórház adatbázisához

Közös informatikai rendszert vezetnének be

Nemrégiben egyeztettek a gyermek- és a felnőtt háziorvosok, Szirbik Imre polgármester, valamint a Dr. Bugyi István Kórház képviseletében dr. Várkonyi Katalin főigazgató és Szabó Zsolt informatikus a kórházban már hét éve működő Medsolu-tion integrált informatikai rendszer közös használatáról.

Szabó Zsolt tájékoztatása szerint Magyarországon már 46 intézményben, egészségügyi szolgáltatóban használják a rendszert, beleértve a négy nagy orvosegyetemet is. Most pedig lehetőségük lenne a kapcsolódásra a szentesi háziorvosoknak is, mellyel közvetlen módon érnék el saját betegeik adatait a kórház informatikai rendszeréből. A Medsolution rendszer segítségével diagnosztikai és egyéb járóbeteg vizsgálatokat lehetne előjegyezni. A diagnosztikai vizsgálatok eredményét közvetlen módon, elektronikus úton a rendszerből azonnal el tudnák érni az orvosok és betekinthetnének betegeik korábbi dokumentációjába is.

2008. április 18.

Arany Páva

Országos és térségi minősítő hangversenyt rendeztek a közelmúltban Ásotthal-mon, ahol 29 fellépő népdalkör, citerazenekar és szólista produkcióját értékelte a zsűri. A megmérettetésen részt vett a szentesi Pengető Citerazenekar és 5. alkalommal érte el az Arany minősítést valamint a legrangosabb Arany Páva díjat. Műsorukban Dél-alföldi népdalokat és lőrincrévi táncokat adtak elő.

2008. április 18.

Új Magyarország Pont

A kistérség nagykövetei

Egy összefoglaló, az egész vidékfejlesztési Magyarország programot összességében képviselő hálózat kialakításáról tavaly decemberben döntött a Parlament. A Kistérségi Koordinációs Hálózat (KKH) célja az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) megvalósítási szakaszában folyamatosan növekvő feladatok még hatékonyabb ellátása, az uniós fejlesztési források és a hazai területi alapú támogatások sikeres felhasználása, illetve a párhuzamosságok elkerülése a hálózati irodák, úgynevezett Új Magyarország Pontok révén.

2008. április 18.

Bajnokok formációban is

Két nappal az esemény után a Szilver háza táján észrevehetően még mindenki a diadal hatása alatt volt: érződött a táncosokon a lelkesedés, a büszkeség a Dózsa-házban. A tavalyi kiváló Európa-bajnoki szereplés után, ahol a hatodik helyen végeztek, múlt hétvégén első alkalommal sikerült elhozniuk a magyar bajnoki címet a házigazda Ködmön és Lazúr táncegyesületek elől.

A Szilverben három éve foglalkoznak ezzel a látványos műfajjal, árulta el Szatmári-Nagy Szilvia, az egyesület vezetője. A bajnoki dobogón fokról-fokra meneteltek felfelé: harmadikok, majd másodikok voltak az elmúlt két évben. A formációban táncoló nyolc párosnak László Csaba sokszoros magyar bajnok készítette a koreográfiát, a felkészítésben Németh Anikó és Páli Erik voltak a segítségére.

2008. április 18.

Van-e jövője a dalnak és a versnek?

Nem sokkal a költészet napja előtt történt. Ha ugyan ez történet. De azért leírom.

Egy üzlet bejárata előtt üldögél egy kicsi leányka. Bűbájos hangon szaval. Sőt inkább énekel. Kis kezében egy csiga, s ahogy tőle telik, úgy csilingeli felé a gyermekdalt: "Csiga-biga gyere ki,/ Ég a házad ideki!" Nem tudtam nem hallani. Odamentem hozzá és mondtam: "Szépen énekelsz, és látod, a csiga jön is kifelé."

Örült a gyermek az elismerésnek, mert kérésemre bátran megmondta a nevét, s aztán azonnal rám nézett, és kérdezte: "Hát a bácsinak mi a neve?" Úgy megörültem e gyermeki kérdésnek! Hogyne, hiszen velem még nem fordult elő soha, hogy 3 éves kisgyerek megkérdezze a nevemet. Ettől magam is "gyerek" lettem.

2008. április 18.

A "latin iskolától" a főgimnáziumig

Több mint 300 éves múlt (I.)

A gimnázium kibővített épülete

Az elmúlt hetekben, hónapokban a helyi gimnázium ügye az érdeklődés középpontjába került. A megyei és a városi közgyűlés többször napirendre tűzte, de megnyugtató megoldás nem született. Legutóbb aláírásgyűjtés folyt annak érdekében, hogy a város vegye vissza a megyétől nagy múltú intézményét. Remélhetően a döntéshozók záros határidőn belül megtalálják a kivezető utat ebből a méltatlan helyzetből, és újból az oktatásé, a diákságé lesz a főszerep. Addig is idézzük fel gimnáziumunk születését, folyamatos fejlődését a kiteljesedéséig; bizonyítandó, hogy van mit veszítenünk; s nincs helye átgondolatlan politikai játszadozásoknak.

2008. április 18.

Népszámlálást tartottak

Évfordulók - 2008.

155 éve, 1853. április 13-án megszületett Szentesen Gyu-ricza István (1853-1929) görögkeleti kántortanító.

115 éve, 1893. ápr. 14-én 42 éves korában elhunyt Sar-kadi Nagy Mihály (1851- 1893) volt városi rendőrkapitány, 1884-1891 között Szentes polgármestere. (Életnagyságú arcképe a Városháza közgyűlési termében látható. 1932-ben utcát neveztek el róla.)

2008. április 18.

Négy hónapja vonultak be

Már többen túl vannak a szentendrei alapkiképzésen

Néhány hónapja beszámoltunk arról, hogy a magyar állampolgároknak lehetőségük van szerződéses katonának jelentkezni a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóaljhoz. Mint ahogyan azt Árvai László századostól, személyügyi tiszttől megtudtuk, már többen éltek ezzel a lehetőséggel, s közülük néhányan már túl vannak a felszerelés utáni szentendrei alapkiképzésen is. Nemrég érkeztek meg hatan a szentesi alakulathoz, van aki hídépítőként, illetve víztisztítóként dolgozik majd, de olyan is van, aki gépkocsivezető lesz a zászlóaljnál.

2008. április 18.

Megyei polgárőrnap Szentesen

A szentesi polgárőrségnek jelenleg 20 tagja van, közülük 6-8 fő lát el rendszeres szolgálatot. Feladatuk különösen a bűnözés, a vagyonvédelem, a gyermek és ifjúságvédelem, a kábítószer fogyasztás visszaszorítása, valamint a közlekedés biztonság, a közterületek tisztaságának ellenőrzése és segítése. A szervezet rendelkezik egy 1200-as Lada gépkocsival, amely a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint egy Lada Niva gépkocsival, amely a helyi önkormányzat tulajdona. Mindkét járműnek az egyesület az üzemben tartója.

2008. április 18.

Pár forintért rugdosott

Szentesi Akták

Régebbi bírósági ügyeket bemutató sorozatunkat egy fiatalok elleni garázdasággal és egy libalopási ügyben kialakult fenyegetéssel folytatjuk.

Rablás bűntettében, valamint két rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérletében és garázdaság vétségében állt bíróság elé T. A. 2004. júniusában.

A vádlott még 2003 őszén a szentesi vasútállomás várótermében italozott, s ittas állapotában egy szintén ott tartózkodó személyt kétszer hasba rúgott. Ezután magához hívott egy, a váróteremben tartózkodó 16 éves fiút, és felszólította, hogy adjon neki pénzt, különben úgy fog járni, mint akit korábban elintézett. Kezét már ütésre emelte, ezért a sértett ijedtében 200 forintot odaadott.

2008. április 18.

A könyvtárban.

Április 19-én, szombaton 15 órakor nyílik Papp Imre emlékkiállítása. Megnyitóbeszédet mond: Zsiros Katalin ny. tanárnő, néprajzkutató. A kiállítás május 9-ig tekinthető meg.

Április 21-én, hétfőn 18 órára várják az érdeklődőket Grecsó Krisztián: Tánciskola című új könyvének bemutatójára. A szerzővel beszélget Ráfi Dénes, a HMG tanára.

Április 23-án, szerdán 18 órakor Hol a határ. az őszinteség és hamisság között? címmel Cserbik Attila és Soós Attila bibliaoktatók tartanak előadást.

Április 24-én, csütörtökön 18 órakor várják a közönséget. A bibliotéka vendége Berecz András ének- és mesemondó lesz.

2008. április 18.

Bizonyították a szakmai hozzáértést

Sikeresen szerepeltek a barthások a versenyeken

Minden évben több olyan sikerről számolhattunk be, amelyet a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola diákjai érnek el egy-egy szakmai versenyen. Az elmúlt egy hónapban is eredményesek voltak a tanulók több megmérettetésen is.

Budapesten a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskolában március 31. és április 2. között rendezték meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, a Dísznövénykertész szakmában.

A megmérettetésen Molnár Ádám (12. B) nagyon szoros versenyben érte el az országos 3. helyezést. (Az első három helyezett között fél-fél pont különbséget ítélt meg a zsűri.) A bronzérmes Molnár Ádám felkészítő tanára Törőcsik Zoltánné.

2008. április 18.

Háromszáz fiatal pótmamája?

Már várja a horgászbot

Nyári Józsefné, a Terney Béla Középiskolai Kollégium igazgatónőjének április 20. nevezetes dátum. Akkor lesz az utolsó munkanapja. Felmentési ideje után elkezdi az előrehozott nyugdíjban töltendő korszakát. Mindezt, közel negyvenéves munkaviszony után.

Azzal a kérdéssel kerestük meg igazgatónőt: mennyire gyorsan telt el ez az időszak?

- Nagyon gyorsan! A kollégiumban 1997-ben kezdtem. Szinte elsuhant ez a bő tíz év is!

2008. április 18.

Mi újság Vass Sanyi?

Dolgozunk, mondja a táncművész a kérdésre válaszolva. Legutóbb Békéscsabán, a Tavaszi fesztivál alkalmával tartottak előadást együttesével, amelynek VSG-danszgrupp a neve. Egy olyan magán táncegyüttesről van szó, ami adott darabra, projektekre áll össze, semmilyen támogatást nem kap, a fesztiválra is pályázat útján nyertek pénzt.

- Hogyan jött létre az előadás?

2008. április 18.

Megyei helyesírási verseny

Szentes anyanyelvi munkaközössége már közel 40 éve rendezi meg az általános iskolásoknak a területi helyesírási versenyt. A kezdeti sikerek hamar közkedveltté tették diákok és pedagógusok számára ezt a tudáspróbát. Az évek, évtizedek múlásával megyei szintre bővült, majd a Magyar Nyelvtudományi Társaság kezdeményezésére mára országos, illetve nemzetközi szintre fejlődött.

2008. április 18.

Moziünnep a Kalandorokkal

Egyhetes filmünnepet szervezett a művelődési központ az Őze Lajos Filmszínházban, a rendszeres szentesi filmvetítések századik évfordulóján. A jeles eseményre egy új magyar film bemutatásával és közönségtalálkozóval várták a nézőket.

A moziban Kruzslicz Pál ny. igazgató hívta filmes időutazásra a szentesieket. Beszéde egyben kedvcsináló volt a Kalandorok című filmhez, mely nem tévesztendő össze az azonos című klaszszikus francia alkotással. Egy idén január végén bemutatott magyar filmről van szó, egy hamisítatlan színészfilmről. A történet három férfi road movie-ja: egy család három generációja összezárva utazik (menekül) egy autóban. A helyzet feszültséget teremt, de mulatságos kalandokba is keverednek, hogy aztán a végére megoldódjanak a problémák. vagy mégsem? A rendező továbbgondolásra hagyja a sztorit.

2008. április 18.

A Nemzet Halhatatlanja a mozi ünnepen

Haumann Péter köszöntötte a szentesi nézőket

Haumann Péter színművész is ellátogatott a Szentesi mozi ünnepre. Száz éve kezdődött a rendszeres filmvetítés a városban és erre emlékeztetett a művelődési központ a mozi előcsarnokában egy plakátkiállítással, a Kalandorok című magyar film bemutatójával és két Őze Lajos főszereplésével készült film vetítésével.

A Kalandorok című vígjáték bemutatóján megjelent a film rendezője Paczolay Béla, a produkció menedzsere Pataki Ági és a film egyik főszereplője, a neves színész.

2008. április 18.

A tea művésze a művészteázóban

Szabó Csaba a természetet tisztelő, a föld megművelését gyakorló alkotóként és a teázás lírai szakértőjeként mutatkozott be a Művészetek Házának sorozatában. Egy alkotását hozta magával az estre Szabó Csaba és gondolat-ugrásaival igencsak megdolgoztatta a program kérdezőjét, Szurmik Zoltánt. A több tucat kérdésre adott válaszok alapján mindent összerakhatott a figyelmes hallgató, hogy ne értsen meg azért mindent a szerző lelkéből, gondolkodásából. Teát prédikáltak a műsor szereplői, miközben bort ittak a lelkes nézők nagy bánatára (ők nem kaptak!).

2008. április 18.

Gergely Györgyre emlékezünk

A lap hasábjain olvasható hír nagyon szomorú: dr. Gergely György, az Iparos Újság külső munkatársa, megbecsült és szeretett tagja életének 83. évében március 2-án hajnalban elhunyt.

Szentesen született. Eredetileg orvos szeretett volna lenni, aztán hogy édesapját Auscwitzba hurcolták, ott lelte halálát, más szakmát választott. Üveges mestervizsgát tett. Édesanyja segítségével a pótolhatatlan apa utóda, foglalkozásának folytatója.

2008. április 18.

Cukorbetegek

A cukorbetegek egyesületének tagjai április 25-én, pénteken fél 3-kor tartják összejövetelüket a kórház igazgatósági épületében.

2008. április 18.

Dr. Bugyi Tamás (1949-2008)

A hirtelen érkező halálhír mindig torokszorító, sokkoló, kiváltképp, ha volt osztálytársunktól, jó barátunktól, kortársunktól kell elbúcsúznunk. A közelmúltban érkezett a szomorú hír, hogy 59 éves korában váratlanul elhunyt dr. Bugyi Tamás, Szentes Kossuth-díjas sebészprofesszorának, Bugyi István tanár úrnak második fiúgyermeke.

Tamás az általános és középiskolai tanulmányai után nem sokkal Németországba került, ahol kitartó és szívós munkával elsajátította a nyelvet, majd az orvosi egyetemet végezte el úgy, hogy közben különböző munkákat vállalva tartotta el önmagát, illetve teremtette meg a tanulásához szükséges anyagi fedezetet.

2008. április 18.

Kétmilliós lakásbetörés

Április 14-én, hétfőn három középiskolás lány ellen indult nyomozás a szentesi rendőrkapitányságon, ugyanis a lányok a helyi Tesco áruházból különböző kozmetikai cikkeket próbáltak eltulajdonítani. A 26 ezer forintnyi illatszert úgy próbálták kivinni az áruházból, hogy a rajta található áruvédelmi eszközt, az ún. lágy etikettet, leszaggatták a termékekről, majd táskába tették a zsákmányt, és igyekezetek fizetés nélkül távozni. A biztonsági személyzet azonban észrevette a műveletet, és a pénztárnál "lekapcsolták" a lányokat. A három fiatal ellen lopás miatt indult eljárás.

2008. április 18.

Rendőrség Napja

A szentesi rendőrkapitányság április 24-én, csütörtökön 9 és 11 óra között nyílt napot szervez a Rendőrség Napja alkalmából. A Tesco Áruház elkülönített parkolójában megrendezett programban technikai, kutyás és gépjármű technikai bemutatókat (a rendőrségnél rendszeresített eszközök bemutatása) tekinthetnek meg az érdeklődők, akiket a D.A.D.A. program működéséről is tájékoztatnak. Ezen kívül játékos vetélkedőket, aszfalt rajzversenyt és KRESZ vetélkedőt is szerveznek a rendezvényre ellátogató gyerekeknek.

2008. április 18.

Pótfűtés

Kis üldözés után megállítja a rendőr a gyorshajtót. Az elkezd magyarázkodni:
- Tudja biztos úr, egy nagy mentségem van a gyorshajtásra.
- Na, halljam. Remélem, valami hihetőt tud kitalálni.
- A múlt héten elhagyott a feleségem egy rendőr kedvéért. Amikor megláttam a visszapillantóban a rendőrautót, azt hittem őt hozzák vissza nekem.

2008. április 18.

Kis kukta

  • Legényfogó leves
  • Pikáns csirkemell chilivel és mézzel
2008. április 18.

Rájátszást érhet a győzelem

Nem kisebb a tétje az április 21-i, hétfő esti Legrand-MetalCom-Szentes - Cső- Montage bajnoki összecsapásnak mint az, hogy ott lesz-e az alapszakaszban a legjobb négy között a szentesi gárda. Az első négy helyezett vehet részt ugyanis a rájátszás küzdelmeiben, és szállhat ringbe a bajnoki aranyéremért. Roppant nehéz mérkőzések várnak a Szentesre az utolsó két fordulóban, hiszen hétfőn este 19.30 órától a sportcsarnokban fogadják a szintén a négy közé igyekvő Cső-Montage-t, majd egy héttel később a jelenlegi harmadik helyezett Csömörhöz látogatnak Brinszki Adriánék.

2008. április 18.

Gördülő generációk

A St. Jupát SE Gördülő generációk, együtt a cél felé elnevezéssel kerékpáros kirándulásokat szervez korhatár nélkül. A rendezvénysorozat három tavaszi és három őszi állomásból áll majd, minden alkalommal szombati napokon. A rendezvénnyel az a céljuk, hogy a kirándulásokon a különböző korosztályokhoz tartozó emberek bele tudjanak kóstolni a kerékpáros életbe. Az egyesület csupáncsak kedvet akar csinálni a biciklizéshez, a távon bárki elindulhat abszolút előképzettség nélkül, még speciális jármű sem kell hozzá.

A rendezvénysorozat második programja április 19-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz, a csapat a Dózsa-ház (Csongrádi út 2.) elol indul majd. Információ: 20/321-1693. www.jupat.hu/programok.

2008. április 18.

Újabb győzelem

Az NB II-es Szentesi Kosárlabda Klub férfi együttese az 5-8. helyért folyó rájátszás második fordulójában azzal a Gyulával játszott hazai pályán, akit a közelmúltban az alapszakaszban már sikerült legyőzni. A presztízs csata tétje az volt, hogy sikerül-e újra bevenni Gyula várát. Az összecsapásból a Kurca-parti legénység került ki győztesen, az eredmény 86-74.

Sérülés miatt mindössze nyolc játékossal léptek pályára a szentesiek. Kútvölgyi Cs. (játékos-edző), Bartucz Cs., Farkas D., Marossy, Czibere Z., Szabó D., dr. Ratkai, Kovács I. összeállítású hazai gárda végig irányította a játékot. Az eredmény különbsége lehetett volna nagyobb is, de a lényeg, hogy a győzelemért járó bajnoki pontok itt maradtak a Kurca-partján.

(dvz)

2008. április 18.

Eredményes asszók

Több mint ötven éve jelen van a vívás városunkban

A vívás megalapítása dr. Mónus Sándor nevéhez kapcsolódik Szentesen, 1957 óta folyamatosan űzik a sportágat mind gyermekek, mind ifjúsági sportolók városunkban. Barna Viktort 1999-ben kereste meg Sanyi bácsit azzal a kéréssel, hogy vegye át a Szentesi Vasutas Sportklub vívó szakosztályát, melynek vezetője 2002-ben lett.

2008. április 18.

Szenior úszás

A Szentesi Delfin ESC csapatát csak 4 fő képviselte a Nyíregyházán megtartott 6. országos szenior úszóversenyen, de ők nagyon szépen teljesítettek.

Balázsné Lukátsy Kati: 50 gyors, 100 gyors, 200 vegyes 1.; 50 hát, 100 hát 2.; 50 mell, 100 mell 3.; Kelő Sára: 100 gyors 3.; 100 hát 3.; Barakonyi Judit: 50 mell 1. 50 gyors 3.

2008. április 18.

A bajnokot is legyőzték

A rájátszás párharcaival folytatódott a női vízilabdázók első osztályú bajnoksága, és ennek az első fordulónak a legnagyobb meglepetését a Hungerit-MetalCom-Szentes együttese okozta azzal, hogy a fővárosban 12- 10-re győzték le a bajnoki címvédő Domino-Honvédot. Az egyik fél nyolc megszerzett pontjáig tartó mérkőzéssorozatnak a budapestiek vághattak neki sokkal nyugodtabban, hiszen a korábbi, egymás elleni eredményeik alapján 4-0-ról indult a vetélkedő- a javukra. Az elmúlt hetekben, hónapokban mindig nagy zakót kapott a Szentes a Dominótól, és a mostani találkozó is úgy indult, hogy megint nagy verés lesz a vége.

2008. április 18.

Kezdés: 20 óra

Lapzártánkkor érkezett a friss infomráció: április 21-én, hétfőn 20 órakor játszik bajnoki mérkőzést a Legrand-MetalCom-Szentes a Cső Montage futsal csapatával a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

2008. április 18.

Új helyen a szerkesztőség

Tájékoztatjuk olvasóinkat és ügyfeleinket, hogy szerkesztőségünk elköltözött. Kéréseikkel, hirdetéseikkel a rejtvények megoldásával a továbbiakban új címünkön kereshetnek bennünket: Kossuth tér 5., félemelet. Szerkesztőségünket a gyógyszertár felől, illetve a csigalépcső felől (Görög sarok) is megközelíthetik.

Telefonszámunk a továbbiakban is változatlan (63/ 311-563), mint ahogyan e-mail címünk is: szenelet@t-online.hu

2008. április 18.

A hó hatalma

A városi könyvtárban működő filmklub következő vetítésén A hó hatalma című színes, dán filmdrámát tekinthetik meg az érdeklődők április 22-én, kedden 18 órától. Smilla Jaspersen egy durva modorú, grönlandi származású tudósnő, akinek ereiben eszkimó vér folyik. Magányosan él a számára fojtogató Koppenhágában, egyetlen barátja a szomszédságában élő hatéves kisfiú Isaiah. Egy nap munkából hazafelé jövet holtan találja a gyereket, aki állítólag leesett a tetőről.

2008. április 18.

Programok

A Rádió Szentes műsora a Rádiós fogadóóra április 23-án, szerdán 10 órakor lesz hallható. Vendég: Mihály Bé-láné a művelődési iroda irodavezetője, aki az ünnepi programokról beszél.

2008. április 18.

Kérdezz-felelek

A Rózsavölgyi-házban működő baba-mama klub következő találkozóját április 25-én, pénteken 10-12 óráig tartják. Az Ady Endre utcában a kismamáknak Csonka Istvánné gyógypedagógus tart előadást Kérdezz-felelek a kisgyermekkorról címmel.

2008. április 18.

Börze

A díszmadár tenyésztők szakköre díszmadár- és kis-állat börzét rendez április 20-án, vasárnap 7-11 óra között a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

2008. április 18.

Családi események

Született: Kuti Ferencnek és Szirbik Ágnesnek Dániel, Jószai Antal Zoltánnak és Révész Katalinnak Dániel, Dósai-Molnár Csabának és Zsigmond Ecaterinának Anita, Szöllősi Sándornak és Lajos Máriának Zille, Lazók Jánosnak és Fodor Annamáriának Tamás, Rácz Gézának és Rácz Anikónak Mária Kornélia, Hajdú Istvánnak és Tyukász Zsuzsannának Zsóka nevű gyermeke.

Házasságot kötött: Keresztes-Nagy Tamás és Fodor Lívia.

Elhunyt: Sipos Béláné Kiss Terézia, Szabó Rókusné Rácz Rozália, Juhász Józsefné László Margit, Benke Jánosné Nagy Mária, Veres Ferencné Horváth Margit, Lantos Sándorné Megyesi Erzsébet.