2008. április 18.

Kétmilliós lakásbetörés

Április 14-én, hétfőn három középiskolás lány ellen indult nyomozás a szentesi rendőrkapitányságon, ugyanis a lányok a helyi Tesco áruházból különböző kozmetikai cikkeket próbáltak eltulajdonítani. A 26 ezer forintnyi illatszert úgy próbálták kivinni az áruházból, hogy a rajta található áruvédelmi eszközt, az ún. lágy etikettet, leszaggatták a termékekről, majd táskába tették a zsákmányt, és igyekezetek fizetés nélkül távozni. A biztonsági személyzet azonban észrevette a műveletet, és a pénztárnál "lekapcsolták" a lányokat. A három fiatal ellen lopás miatt indult eljárás.

Április hetedikén, a délelőtti órákban törtek be egy szegvári lakóházba, ahonnan készpénzt, videókamerát, fényképezőgépet, laptopot vittek el, mintegy kétmillió forint értékben.

Másnap, szintén ezen a településen történt, hogy egy idős sértett lakásába, magukat gázóraleolvasónak adva ki, ismeretlen személyek jutottak be, ahonnan a gyanútlan házigazda figyelmét elterelve, 110 ezer forintot és 60 ezer forintnyi ékszert tulajdonítottak el.

Gyakorlatilag három sértett egyszerre tett bejelentést a rendőrségen, miszerint április 10-ére virradóra betörtek a Berek-laposon lévő hobbikertjükbe. Itt már az elmúlt hetekben is járt tolvaj, és most is ez történt, hiszen ezúttal rotációs kapát, kézikocsit, vashulladékot, morzsológépet tulajdonított el az a két szentesi fiatal, akiket később elfogtak a nyomozók. A fiatalok a vizsgálat során beismerték tettüket, az ellopott holmi nagy része pedig lefoglalásra került egy szentesi színesfém-felvásárlónál.

Az elmúlt héten, szombaton hajnalban történt, hogy az egyik Mátyás király utcai szórakozóhelyen - előzetes szóváltást követően - két fiatal összeverekedett egymással úgy, hogy egyiküknek szája annyira felrepedt, hogy össze kellett varrni. Az ügyben garázdaság miatt folyik az eljárás.

H. V.