2008. április 18.

Megyei helyesírási verseny

Szentes anyanyelvi munkaközössége már közel 40 éve rendezi meg az általános iskolásoknak a területi helyesírási versenyt. A kezdeti sikerek hamar közkedveltté tették diákok és pedagógusok számára ezt a tudáspróbát. Az évek, évtizedek múlásával megyei szintre bővült, majd a Magyar Nyelvtudományi Társaság kezdeményezésére mára országos, illetve nemzetközi szintre fejlődött.

A Deák Ferenc Általános Iskola Damjanich János Tagiskolája ebben az évben már 11. alkalommal rendezte meg a megyei fordulót. A versenyen Kárpáti Lajos tagiskola-vezető köszöntötte a versenyző gyerekeket, a pedagógusokat és szülőket. A verseny tollbamondásból és feladatlap kitöltéséből állt.

A versenyfeladatok megoldását a zsűrielnökök értékelték, és tanáccsal látták el a gyerekeket. A Kárpát-medencei országos döntőbe a kategóriák 1. helyezést elért versenyzői jutottak be. Ők május végén az ELTE épületében mérik össze tudásukat.

A legmagasabb pontszámot elért tanulók:

5. osztály: 1. Mayer Balázs (Szeged, Rókusi Általános Isk., fk.: Kühn Jánosné), 2. Porkoláb Gergő (Móra-halom, Móra Ferenc Általános Művelődési Központ, fk.: Mócsán Mária Zita), 3. Bodó Beáta (Üllés, Fontos Sándor isk., fk.: Nagy Éva). 6. osztály: 1. Sebesi Viktória (Koszta isk., fk.: Tóthné Hlavács Mária). 7. osztály: 3. Nyáry Luca (Petőfi isk., fk.: Fári Andrea). 8. osztály: 1. Kovács Emese (Petőfi isk., fk.: Fári Andrea).

Kis-Rácz Antalné
megyei szaktanácsadó