2008. április 18.

Bizonyították a szakmai hozzáértést

Sikeresen szerepeltek a barthások a versenyeken

Minden évben több olyan sikerről számolhattunk be, amelyet a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola diákjai érnek el egy-egy szakmai versenyen. Az elmúlt egy hónapban is eredményesek voltak a tanulók több megmérettetésen is.

Budapesten a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskolában március 31. és április 2. között rendezték meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, a Dísznövénykertész szakmában.

A megmérettetésen Molnár Ádám (12. B) nagyon szoros versenyben érte el az országos 3. helyezést. (Az első három helyezett között fél-fél pont különbséget ítélt meg a zsűri.) A bronzérmes Molnár Ádám felkészítő tanára Tö-rőcsik Zoltánné.

- Mint ahogyan ezeken a versenyeken már hagyomány, bizonyos pontszám elérése után néhányan jeles eredményt kapnak OKJ-s bizonyítványukba is, melyet az évet záró vizsga időpontjában osztálytársaikkal együtt vehetnek át. Ezen a megmérettetésen tizennyolc tanuló közül kilencen szerezték meg a jeles bizonyítványt, így mentesülnek az iskolába járás alól is - tájékoztatta lapunkat Lászlóné Varga Zsuzsanna igazgatónő.

Néhány nappal később, április 11-én Szombathelyen a Hermann Ottó Kertészeti- Környezetvédelmi-, Vadgazdálkodási Szakképző Iskola, valamint a Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesülete szervezésében rendezték meg a Savaria Floriadae 2008. - Fiatal Virágkötők 19. Nemzetközi Szakmai Versenyét. A szentesi középiskolát egy három fős csapat képviselte a rangos versenyen, melyen öszszetettben a huszonhárom induló közül 3. helyezett le a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola csapata. Az egyéni versenyszámokban is jól szerepeltek a diákok, egyéni összetettben Nagy Péter az első, míg Bánfi Anikó a kilencedik helyen végzett. "Kézicsokor kategóriában" Nagy Péter az ötödik, Bánfi Anikó a kilencedik, "Vesszőfa kategóriában" Nagy Péter az első, Polecsák Ágota a nyolcadik helyezést érte el, míg a "Vesszők világa" (térdísz) kategóriában Nagy Péter szintén az első, Bánfi Anikó pedig a hetedik helyet szerezte meg. A diákokat Ádám Zsuzsa tanárnő készítette fel. Lászlóné Varga Zsuzsanna elmondta, reméli, hogy a szép eredményeket elért diákokat viszontlátják majd a szeptember 26. és 28. között 16. alkalommal megrendezésre kerülő Kertmagyaror-szág felé elnevezésű kiállításon, melynek témái az idei évben a burgonya nemzetközi éve és a reneszánsz év lesznek.

- kos -