2008. április 11.

Hetedik helyért játszhat a Pendola

Amilyen jól játszott az elmúlt héten szerdán a Pendola-Szentes-Elektroglob férfi vízilabda csapata az Újpest ellen, olyan rosszul három nappal később, a rájátszás következő összecsapásán. A 14-5-ös vereséget követően eldőlt, hogy a két együttes párharcát a lila-fehérek nyerték 8-2-re, ami azt jelenti, hogy a Szentes a 7-8. helyért játszhat majd a Pécs-Ferencváros duó valamelyikével. Az biztos, hogy a Pendola legközelebb április 19-én száll medencébe, és idegenben kezdi az újabb sorozatot. Berki András vezetőedzőtől megtudtuk, hogy az Újpest elleni utolsó összecsapás előtt, egy korábbi kötelezettségüknek eleget téve, a BVSC-t látták vendégül az elmúlt hét csütörtökén, majd másnap még edzettek velük, és ezt követően utaztak fel a fővárosba a bajnoki mérkőzésre. Szombaton így egy meglehetősen fáradt csapat próbált meg helytállni, ráadásul Zsivanovics váll-, Döbrőssy pedig bordasérüléssel vállalta a játékot. Ezen a héten ismét a BVSC-vel edz a Szentes, jövő héttől pedig újra a megszokott menetrend szerint zajlanak majd az tréningek.

Ami a Hungerit-Metal-Com-Szentes női gárdáját illeti, szerdán Dunaújvárosban vendégeskedtek Szrem-kó Krisztináék.

A lányoknak ezúttal nem sikerült folytatniuk a remek sorozatot, a házigazdák négy góllal, 13-9-re verték Szremkóékat. A Hungerit legeredményesebb játékosa Kotova volt, aki egymaga hatszor vette be a főiskolások kapuját. A középszakaszban így a Szentes a negyedik helyen végzett.

* * *

Eredmények: Fiú utánpótlás: Domino-Szentes: ifik 20-5, serdülők 11-11, gyermek 11-3. Vidékbajnokság, '95-ös születésű fiúk: Szentes-Eger 8-5, Szentes-Kecskemét 13-16, Szentes-Békéscsaba 15-9, Szentes-Vojvod-ina 10-6.

Lányok, Szentes-Vasas: serdülők 13-8, ifik 10-5.

H. V.