2008. április 11.

Háromszáz kiló alumíniumot loptak

Április másodikán történt, hogy a magát villanyóra leolvasónak kiadó férfi egy Klauzál utcai lakásból 360 ezer forint készpénzt tulajdonított el.

Betörtek egy Bereklaposban lévő tanyába, még április legelején. A tolvaj a kerítést kivágta, majd az udvaron lévő melléképületből mezőgazdasági kisgépeket vitt magával 60 ezer forint értékben.

Szintén ezen a napon a Szilfa utcában ismeretlen elkövető a kerítésen átmászva, az ablakpárkányon lévő lakáskulcs segítségével, behatolt a lakásba, ahonnan 240 ezer forint készpénzt és 60 ezer forint értékű arany ékszert lopott el.

A szentesi rendőrkapitányságon tett feljelentést egy szegedi lakos az ellen a szentesi férfi ellen, aki még március 24-én, az esti órákban, városunkban fenyegette meg a sértettet. A gyanúsított ellen zaklatás miatt indult eljárás.

Színesfémlopás miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen, aki április 5-én az egyik Ürge utcában lévő lakóház udvaráról 300 kilogramm alumíniumot tulajdonított el.

Ugyancsak ezen a napon, Szentes külterületén, az esti órákban jártak tolvajok egy bekerítetlen tanya udvarán, ahonnan 130 ezer forint értékű vasat vittek magukkal. A rendőrség munkatársai a két kunszentmártoni illetőségű gyanúsítottat később elfogták.

Egyedi azonosító meghamisítása miatt indult eljárás egy hódmezővásárhelyi férfi ellen, aki egy olyan személygépkocsival közlekedett, amelyre egy másik jármű rendszámát helyezte fel. A férfi közúti ellenőrzés során bukott le.

A nagymágocsi takarékszövetkezetben lopták el egy szentesi lakos iratait a táskájából, április 4-én a reggeli órákban.

Az elmúlt vasárnap hajnalban az egyik Vásárhelyi úti sörözőnél ismeretlen tettesek bántalmaztak egy ott szórakozó vendéget - vélhetően korábbi sérelmük megtorlásaként. A sértettet úgy megverték, hogy az arcán nyolc napon túl gyógyuló sérülések keletkeztek.

H.V.