2008. április 11.

Iskolát látogattunk

A lap olvasójaként mindig szívesen időzöm a 2. oldal évfordulós eseményei között. Mint a Horváth Mihály Gimnázium régi tanulója olvashattam Szentesen született legnépszerűbb tanárról, aki az ifjúság kedvencévé lett, Pólya Ferenc lelkész tanárról. Pedagógusként mai világunkban jólesően, szívmelengetően vettem tudomásul.

A másik örömteli esemény volt, hogy a ma már 80 éves Kiss Bálint református iskolát látogathattuk meg dr. Holecskáné vezetésével, mi a pedagógus nyugdíjasok, akik közül többen még a régi Kossuth téri iskolában taníthattunk néhány nagyon szép és máig is emlékezetes esztendőt. Ide jártak gyermekeink, de még unokáink is.

Évről-évre szaporodó gyermeklétszám, több tanterem modern eszközökkel felszerelt, de vannak tantermek a padlástérben és még a pincében is, régen még szakmunkástanulóknak is adtak helyet. A helyettes igazgatónő Mokbelné B. Éva vezetésével a díszteremben - ami nemsokára új ruhába öltözik, mert megkezdődött a belső terek festése is - az itt tanulók táncos bemutatójában is gyönyörködhettünk. Udvarias, jól nevelt tanulókkal találkozhattunk ebben az iskolában. Karikó-Tóth Tibor igazgató és szerintünk is itt érvényesül, ami a legfontosabb, hogy az iskolavezetés, a tantestület, a szülők közös feladata, hogy az oktatás mellett a nevelés is fontos szerepet kapjon. Mindezt csak közösen lehet megvalósítani gyermekeink, a tanulók érdekében.

Megtekinthettük aztán a református egyház igazán szép szociális otthonát, ahol szintén szívélyes fogadtatásban volt részünk. Sétánk és a beszélgetés végén megállapíthattuk, hogy a közös akarat mindenben győzedelmeskedvén csodálatos eredményeket hozhat létre, s mi ezt láthattuk a két intézmény látogatásakor.

Dr. Magyar Jánosné