2008. április 4.

Felemás siker a szezonnyitón

Rögbi NB I

Szombaton kezdődött a tavaszi pontvadászat az NB I-es rögbi csapatok számára. A Szentes Pécsre látogatott, ősszel hazai pályán 10-5-re sikerült legyőzni őket. A junior mérkőzéssel indult a megmérettetés a vendégek számára, és meglepő módon már az első percben megszerezték Keresztes révén a vezetést jelentő pontokat a szentesi legények. Szerencsére a jó széria a mérkőzés végéig kitartott, így minden várakozást felülmúlva 26 - 40 arányban jobbnak bizonyultak a Kurca-parti fiatalok!

Ezek után következhetett a felnőtt összecsapás, melyre a szentesi csapat ismét - mint a másfél évvel ezelőtti nagy zakó idején - foghíjas összeállításban érkezett. Megint csak a nagyobb darab, úgy nevezett "tolongás" játékosok, a csatárok hiányoztak a kezdőből, amely rendkívül megnehezítette a saját labdák megtartását, így sorra vesztették el az egyértelmű szituációkat a vendégek, folyamatos védekezésre kényszerülve. Mintha csak forgatókönyvből zajlott volna a mérkőzés, ugyan úgy történt minden, mint annak idején. Fekete Csanád elfutásából a Szentes szerezte meg a vezetést, majd egyre inkább átvették az irányítást a pécsiek, ezzel együtt a vezetést is. Különbség most talán annyi, hogy akkor egy rosszul játszó, most viszont egy nagyon higgadtan és összeszedetten játszó csapat ellen kellett küzdeni a Kurca-partiaknak. A vendégek szinte csak védekeztek, így pedig elég nehéz labdajátékban pontokat elérni. A folyamatos védekezés teljesen felőrölte a csapatot, sajnos mentálisan igencsak meggyengült a csapat, és lélekben feladta a mérkőzést.

A második játékrész végéhez közeledve még villant egyet a vendég futójátékosok sora, és a 19 éves Döme Zsolt megszerezte a szépítő pontokat. A mérkőzés végeredménye 47-12 lett a Pécsnek, melyet a játék képe alapján teljesen megérdemeltek.