2008. április 4.

Kis kukta

Tavaszi zöldfűszeres leves

Hozzávalók: 40g liszt , 30 g vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor metélőhagyma, 1 l húsleves (kockából is lehet), só, bors, 1 szelet kenyér.

Elkészítése: A fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, a fokhagymát hozzáadjuk és megpároljuk. Majd hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. Állandó kevergetés közben felöntjük a húslevessel. Felforraljuk és néhány percig összefőzzük. A megmosott és megszárított zöldfűszereket apróra vágjuk és a leveshez adjuk. (Néhány darabka petrezselyemzöldet félreteszünk a díszítéshez.) A levest botmixerrel pürésítjük, sóval, borssal ízesítjük. A kenyérszeletet megpirítjuk, kockákra vágjuk. A levest tálkákba szedjük, tetejére szórjuk a pirított kenyérdarabkákat és petrezselyemzölddel díszítjük.

Boszorkányflekken

Hozzávalók 4 személyre: 4 db 12-14 dkg-os sertéstarja, 20 dkg sonka, 20 dkg reszelt trappista sajt, 10 dkg gomba, só, őrölt bors, étolaj a sütéshez.

Elkészítése: A sertéstarja szeleteket kiklopfoljuk, bevagdossuk és megsózzuk. A gombát megpirítjuk, a sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük, az egészet összekeverjük és borssal ízesítjük. A tarja szeleteket kisütjük és a tölteléket ráhalmozzuk. Tepsibe tesszük és addig sütjük, amíg a sajt rózsaszínűre nem pirul.

Jó étvágyat!