2008. február 29.

Szokásos remi az uszodában

Írhatnánk azt is, hogy különösebb meglepetés nem született, hozta a már-már megszokott döntetlent a Pendola-Szentes-Elektroglob férfi vízilabda csapata, ennél azonban több történt az elmúlt szombaton a ligeti uszodában az OSC elleni találkozón. A BVSC és a Fehérvár elleni pontosztozkodásokat követően a szurkolók végre győzelmet vártak Horváth Tamáséktól. A négy egykori szentesi játékossal (Németh Dániel, Tóth László, Ibolya Tamás, Gábor Barnabás) felálló fővárosiakat valószínűleg meglephette az a karneváli hangulat, ami fogadta őket a sátortető alatt, ahol még busókolompok is űzték-hajtották a mieinket. A kezdeti tapogatózás után Maklári, majd Csente góljával szerzett kétgólos előnyt a Pendola, ám a kissé később ébredő vendégek magukhoz tértek, és egyenlítettek, mégis egygólos szentesi előnnyel zárult az első nyolc perc.

A második negyed végére ismét kétgólos volt a mieink előnye, sőt a félidőt követően büntetőből Turzai növelte háromra a két csapat közötti különbséget. A harmadik negyed ezzel befejeződött a Szentes számára, nem úgy az OSC-nek, akik előbb "látótávolságon belülre" kerültek, majd teljesen ledolgozták hátrányukat. 7-7-ről, és a lehető legrosszabbul indult az utolsó nyolc perc, hiszen Gábor révén már a látogatóknál volt az előny. Akadt lehetőség az egyenlítésre, de előbb Papp kétszer, majd Vígh lőtt kapu mellé, különösebb fejtörést nem okozva Áts kapusnak. Előnyből aztán Döbrőssy egyenlített, sőt 30 másodperccel a vége előtt is mi támadtunk, de Csentét nemes egyszerűséggel hátulról szerelték, így oda lett az utolsó esély.

A 8-8 után érthetően Berki András sem ugrott ki örömében a bőréből. A találkozó egészéről szólva elmondta, hogy voltak kifejezetten jó periódusai csapatának, ám egészen gyenge perceket is produkáltak játékosai. Amikor a mérkőzésnek abban a szakaszában jártak, hogy háromgólos vezetés birtokában végleg eldönthették volna a két pont sorsát, és padlóra küldhették volna az ellenfelet, pofonegyszerű szituációkban nem tudtak jó döntést hozni. Ettől erőre kapott a vendégcsapat, és végül döntetlenre hozta a meccset.

Két olyan találkozó vár ezt követően a Szentesre, amelyen igazából - bár rossz ezt kimondani - nincs komolyabb esélye még a pontszerzésre sem a mieinknek, hiszen március 1-jén, szombaton 18 órakor a Vasas, egy héttel később, 8-án pénteken pedig az Eger lesz az ellenfél, aztán jöhet a nagy csata a nyolc közé kerülésért Szolnokon - a Szolnokkal. Erre készül tehát igazából a Pen-dola, de természetesen egyik "nagy hal" ellen sem félve szállnak medencébe. A Szolnok elleni mérkőzésre előretekintve azt mondta Berki mester, hogy ezen a meccsen felesleges a matekozás, a sorsuk a saját kezükben van, nincs mese, győzni kellene idegenben is.

H. V.