2008. február 15.

Kis kukta

Zöldségleves rizzsel

Hozzávalók: 40 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller) 1 dkg olaj, 2 dkg liszt, 2 kiskanálnyi rizs.

Elkészítése: A vegyes zöldséget megtisztítjuk, majd felvágjuk. Olajban puhára pároljuk. Megszórjuk liszttel, kis darabokra vágott petrezselyemmel és megkavarjuk. Hideg vizet öntünk hozzá, felforraljuk, majd beleteszszük a rizst. Sózzuk, borsozzuk és takaréklángon puhára főzzük a rizst.

Pácolt csirkemell

Hozzávalók: 60 dkg csirkemell filé, só, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál mustár, 0,5 dl olaj.

Elkészítése: A csirkemelleket alaposan megmossuk, törlőkendővel megtöröljük, hogy ne maradjon vizes. Sózzuk, borsozzuk, a felaprított fokhagymával bedörzsöljük, és a mustárral bekenjük. Végül meglocsoljuk olajjal. Hogy összeérjenek az ízek, pár órára a hűtőbe teszszük. Étkezés előtt forró serpenyőben pirosra sütjük a csirkemell mindkét oldalát. Mexikói körettel kínáljuk.