2008. február 15.

Az apától elvették a négy gyermekét

Négy kiskorú gyermeket helyeztek átmenetileg állami gondoskodás alá, mert alapos gyanú merült fel azt illetően, hogy édesapjuk napi rendszerességgel bántalmazta őket. A 14, 12, 8 és 6 éves gyermekekkel szemben - információink szerint - gyakorta alkalmazta a pofonokat, a hajtépést, az ökölütéseket és rúgásokat fenyítő eszközként. Apjuk ellen végül a Családsegítő Központ segítségével a legidősebb gyermek tett feljelentést ennek a hétnek az elején. A rendőrség munkatársainak a közreműködésével a gyermekeket elhozták otthonukból, és egy Csongrád megyei TEGYESZ intézménybe helyezték el őket. A korábbiakban nem érkezett bejelentés az apával szemben, ez volt az első, amelyet megtettek a rendőrkapitányságon. Az apa - aki rendszeresen nézett a pohár fenekére -, egy házvezetőnő segítségével, egyedül nevelte a gyermekeit. A jelenlegi adatok szerint a bántalmazások akár több hónappal korábban is kezdődhettek. A két fiú és a két kislány apja ellen kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást a szentesi rendőrség.

Február 11-én fatolvajt fogtak a nyomozóhatóság munkatársai Lapistón, aki 36 ezer forint értékben vágott ki fákat egy bekerítetlen területről, majd ezeket feldarabolta és piaci áron értékesítette. Az elkövető - aki éppen betöltötte a 18. életévét - a rendőrségi kihallgatáskor beismerte, hogy korábban, szintén Lapistón, az ottani TSZ épületébe is betört, és onnan egy akkumulátort lopott el.

Február 10-én, vasárnap a hajnali órákban három tizenéves fiatal tartott hazafelé, amikor két ittas állapotban lévő személy beléjük kötött a Kossuth utcán. A két társaság között szóváltás alakult ki, majd a két kötekedő nekiesett az egyik fiatalnak, akit ütni, rúgni kezdtek. Az áldozat másik két társa nem mert közbelépni, cimborájukat viszont úgy megverték, hogy az nyolc napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett, és meg is kellett operálni a verést követően. A két támadót a rendőrök még aznap elfogták, és súlyos testi sértés miatt eljárást indítottak ellenük. Az egyik elkövető ellen egyébként információink szerint hasonlóan erőszakos cselekmény miatt korábban már folyt büntetőeljárás.

H. V.